dilluns, 3 de juny del 2013

Felip de Borbó escridassat a Girona


Una cinquantena de persones han protestat contra de la presència del Borbó que inaugura un congrés a Girona. Puigdemont en l'acte inaugural reclama el dret a decir davant Gallardón i el Borbó 

 

(ACN).- Membres de la CUP, Arran Gironès i la PAH no han pogut protestar a l'entrada de l'edifici l'Auditori-Palau de Congressos de Girona on estava prevista la concentració de rebuig a la presència de Felip de Borbó i de les "elits" polítiques i econòmiques convidades al I Congrés Biennal sobre Seguretat Jurídica i Democràtica a Iberoamèrica, que s’ha inaugurat aquest matí a la ciutat, degut a l’ampli dispositiu de seguretat, per això s'han concentrat a la rotonda que hi ha davant de l'entrada del Palau de Fires de Girona per expressar el seu rebuig amb crits de 'fora el Borbó' i pancartes en contra de la monarquia espanyola. Mentrestant, durant la inauguració del congrés l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha aprofitat per subratllar la "necessitat" de Catalunya "a poder decidir lliurement el seu futur". 

"Girona prefereix els gripaus; no vol prínceps blaus"

Els manifestants congregats davant de l'Auditori han cridat consignes com "Girona prefereix els gripaus; no vol prínceps blaus" o "Girona no vol borbons". La protesta que ha durat mitja hora ha finalitzat amb el cant d’Els Segadors. Entre els assistents al congrés hi ha el conseller de Justícia, Germà Gordó, el ministre Alberto Ruiz-Gallardón i l'expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero. El portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, ha explicat a ACN que hi ha previstos més actes de protesta i que volen que vegin que no són benvinguts.


Felip de Borbó i Gallardón defensen que cal respectar "les regles del joc" que marca la Constitució espanyola

Durant la inauguració del primer Congrés, Felip de Borbó ha posat l'accent en "el respecte i la col·laboració mútua" i el titular del Ministeri, per la seva banda, ha dit que es pot debatre el contingut de la Constitució, però no "violentar-lo" ni canviar-lo "unilateralment", les paraules del príncep i del ministre han arribat després que Puigdemont reclamés el dret dels catalans da decidir el seu futur.  


1 comentari :

Anònim ha dit...

no
és moment de visites ni teatre,,,, ara toca 'el dret a decidir' , el poble és sobirà i té dret a protestar