dissabte, 22 de juny del 2013

El PP fa trampes al solitari #dretasaber

Prohibeix a Foment del Treball participar en el pacte pel dret a decidir i ho converteix en que les entitats ja comencen a "veure-li el llautó" a CiU i ERC amb el pacte pel dret a decidir


El portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, ha constatat que les entitats ja comencen a "veure-li el llautó" a CiU i ERC amb el pacte pel dret a decidir, i per això se'n comencen a despenjar, com és el cas de Foment del Treball. "Les mentides es poden aguantar un cert temps, però no indefinidament, això no és un pacte pel dret a decidir, sinó un pacte pel dret a decidir la independència", ha constatat Rodríguez en declaracions als periodistes. El popular ha indicat que això no satisfà les entitats igual que també és un aspecte que "divideix els ciutadans". Per tot plegat, ha trobat "lògic" que alguns actors es desmarquin de la convocatòria del dia 26 de juny.  
El Triler, Bocaxoxo i l'aspirant a republicà
Lliçons del PP, però silenci sobre les converses de La  Camarga 



Segons ell, no és cap opció "recentralitzadora", com s'ha apuntat des del Govern i dels partits catalans, sinó que el que es pretén, ha continuat, és "debatre" sobre quina ha de ser la millor organització de les administracions i eliminar duplicitats. "El document diu explícitament que no consisteix a treure competències a ningú, sinó ordenar millor l'administració", ha reiterat.

Aquesta proposta, ha dit, no té per què ser la que finalment prosperi, sinó que la decisió es prendrà en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera, i ha opinat que la Generalitat no pot descartar aquesta possibilitat tenint en compte les retallades en salut, educació o serveis socials.

Rodríguez ha posat diversos exemples, com el del Síndic de Greuges, que coexisteix amb el Defensor del Poble espanyol i 40 defensores més en l'àmbit municipal. També ha parlat del Diplocat, i ha instat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, a mirar com la Generalitat exerceix competències que no són seves, com en el cas de Diplocat, en lloc de criticar les iniciatives que pren el govern espanyol per reduir l'administració.

Un PPC en caiguda lliure

En preguntar-li si això pot ser un factor a l'hora de donar més marge en l'objectiu de dèficit, Rodríguez ha indicat que el PPC i el govern espanyol poden entendre que la Generalitat demani més marge si és per garantir els serveis públics, però no per finançar una diplomàcia exterior sobre la que no té competència i altres despeses identitàries".

Pel que fa a la petició del conseller de la Presidència, Francesc Homs, de suprimir ministeris, el portaveu adjunt del PPC al Parlament ha remarcat que el govern espanyol ja està suprimint empreses públiques i sous, i ha apuntat que potser a Homs no li interessen els ministeris, però sí que són útils per al conjunt de ciutadans espanyols.  
Santi Rodríguez ha defensat aquest dissabte l'informe aprovat pel Consell de Ministres, i l'ha definit com una "diagnosi" de les administracions públiques espanyoles, tant de l'Estat com de les comunitats. El popular ha volgut remarcar que són una "sèrie de propostes". "No és una llei, no contempla obligacions", ha reblat.