dimarts, 18 de juny del 2013

El Govern ajudica l'oficina tècnica del 1714 al germà del president de la Corpo

Homs defensa l'adjudicació per valor de 900.000 euros perquè l'empresa "té una trajectoria llarguíssima"

 

 

 



El Govern ha contractat l'empresa Magmacultura, SL que presideix Artur Duart, germà del president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Brauli Duart. Així ho ha confirmat, a pregunta dels periodistes, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

El també portaveu del Govern, que s'ha mostrat obert a donar explicacions al Parlament, ha defensat aquesta adjudicació i ha destacat que l'empresa "té una trajectòria llarguíssima, amplíssima i és coneguda per molts de vostès. A més, té seus a molts llocs del món".

Tot i això ha apuntat que "aquesta externalització està publicada al DOGC des del 28 de març i en aquelles dates ningú no va generar cap debat" i ha explicat que el secretari general de la Presidència "va parlar amb els diferents grups parlamentaris, es va donar tota mena d'informació i, fins i tot, es van fer reunions particularitzades".

"I ara què passa? Com que aquest concurs públic l'ha guanyat una persona que és germà del president de la Corporació s'aixequen suspicàcies? Doncs això no té cap fonament", ha lamentat.

Presidència ha externalitzat el servei de l'oficina tècnica que segons el contracte ha de realitzar les funcions de "conceptualització, planificació, coordinació i direcció tècnica sobre els actes i activitats incloses en la Commemoració del 1714". L'adjudicació, per valor de més de 900.000 euros, es fa amb data 9 de maig i es formalitza el contracte el 3 de juny d'enguany.