diumenge, 23 de juny del 2013

Ara o mai : El mapa de la vergonya. El percentatge de treballadors públics a Europa i a Catalunya




El nord d’Itàlia i les regions del centre del Regne Unit, són les zones d’Europa amb menys treballadors públics, amb un percentatge entre el 10 i el 20%. Les segueixen Catalunya, Bèlgica (Flandes i Valònia), Suïssa, la regió al voltant de Frankfurt a Alemanya, el centre d’Itàlia i les zones més poblades de Suècia, Noruega, Finlàndia i Dinamarca. amb percentatges entre el 21 i el 29%.
Així es pot veure en un mapa realitzat per Oxford Economics que analitza l’ocupació de l’administració pública a les diferents zones europees l’any 2011.

Tot plegat indica que les zones més industrials són les que concentren menys funció pública, però és que Catalunya és una excepció dins de l’estat espanyol on regions com Castella-La Manxa i Extremadura tenen percentatges entre el 51 i el 70%, i la resta de comunitats entre el 39 i el 50%, excepte la Comunitat de Madrid, El País Basc i El País Valencià on trobem percentatges entre el 30 i el 38%.

Aquells que com el govern espanyol o des d’altres comunitats autònomes, acusen sense cap vergonya ni argument a Catalunya de malbaratar els recursos públics, haurien de veure aquest mapa, perquè en realitat són ells els que disposen d’una administració pública sobredimensionada en relació a la seva activitat i població, i en canvi insisteixen en aprimar encara més a l’administració catalana.

Catalunya ja ha realitzat un esforç impressionant acomiadant personal públic de serveis bàsics com la sanitat o l’educació, i ha retallat el sou de la resta i ha suprimit pagues dobles, i segurament ara Catalunya ja es trobaria al nivell de les zones amb treballadors públics per sota del 20%.

Oxford Economics és una de les més prestigioses empreses d’assessorament globals del món, amb escola de negocis a la Universitat d’Oxford, realitzant previsions i models econòmics, i proporcionant informes, previsions i eines analítiques a uns 190 països i més de 2.600 ciutats.

http://araomai.cat/el-mapa-de-la-vergonya-els-treballadors-publics-a-europa/