dimarts, 14 de maig del 2013

Ziani acusa el CNI d'expulsar-lo per independentista

L'activista cultural defineix com "una injustícia" l'acció de la intel·ligència espanyola

 

Manel Bosch


Àngel Colom i Noureddine Ziani abans de començar l'acte a Santa Coloma de Gramanet
El president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC) i director de l'espai catalano-marroquí de la Fundació Nous Catalans de CDC, Noureddine Ziani, ha negat avui ser salafista radical i treballar per al Govern marroquí, i ha qualificat d'"injustícia" la seva expulsió decretada pel Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Segons ha afirmat, li soprendria que tot plegat "sigui per una altra cosa" que el seu sobiranisme.

"Fins i tot els imams s'han rigut que m'acusin de ser salafista radical. Mai he fomentat el radicalisme; al contrari", ha declarat abans d'inaugurar un curs per a imams i dinamitzadors culturals musulmans a la Fundació Nous Catalans al costat del president de la l'entitat, Àngel Colom.

Després de preguntar-li si atribueix la seva detenció a expressar opinions sobiranistes i si se sent utilitzat per l'Estat, Noureddine Ziani s'ha limitat a respondre que li sorprendria que fos per cap altra raó.

Ressó de la premsa marroquina

Mitjans de comunicació del Marroc, com Libération o Yabiladi han difós l'acció del CNI contra Ziani. En ambdós casos s'acusa la intel·ligència espanyola d'atacar l'activista per la seva afinitat amb el sobiranisme català.

Text de Tremosa

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha adjuntat avui el text que va adjuntar ahir a les autoritats europees per denunciar el cas. Al document el polític exposa els fets que afecten Ziani i recorda a la Comissió Europea que la pretensió del CNI pot contradir la carta euopea sobre Convenció Europea sobre els Drets Humans i l’Article 6 del Tractat de la Unió Europea.