dimecres, 8 de maig del 2013

ÚLTIMA HORA : Madrid - El Tribunal Constitucional suspèn la Declaració de Sobirania del Parlament

Redacció Actualitzat a les 13:51 h   08/05/2013
El Tribunal Constitucional en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)

El Tribunal Constitucional ha suspès la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya, que defensa que Catalunya és un "subjecte jurídic i polític sobirà". El recurs el va presentar l'Advocacia de l'Estat a petició del govern espanyol.

La mera admissió a tràmit del recurs ja va comportar la suspensió temporal de l'acord del Parlament català. Ara l'alt tribunal té cinc mesos per decidir sobre el fons de la qüestió, és a dir, si la Declaració de Sobirania és o no inconstitucional. Es tractaria de la primera vegada en democràcia que el TC suspèn un acord d'un parlament autonòmic.

Els advocats de l'estat consideren que la declaració de sobirania atorga al poble català el dret a separar-se de la resta d'Espanya i, per tant, és un desafiament obert a la Constitució. El parlament de Catalunya va informar al Tribunal Constitucional que considera igual de vàlids els acords del gener, on es declara Catalunya com a poble sobirà i del mes de març, que, a més, insta al diàleg amb el govern de Madrid.

http://www.324.cat/noticia/2111947/politica/El-Tribunal-Constitucional-suspen-la-Declaracio-de-Sobirania-del-Parlament