dilluns, 6 de maig del 2013

Homs destaca la unió dels partits pel dret de decidir abans de la reunió de demà

Herrera diu que està 'tip de cimeres' si bé ICV assistirà a la trobada, on també hi seran CiU, ERC, el PSC i la CUP 

 

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha celebrat la unió dels partits pel dret de decidir el dia abans de la reunió convocada per Artur Mas, i ha retret al PP el seu 'no a tot'. 'La línia divisòria de demà són aquelles formacions polítiques que volen canviar a fons les coses i que volen que el poble de Catalunya pugui decidir sobre aquests canvis, i un PP que simplement és un no a tot', ha dit Homs, que ha volgut minimitzar les possibles diferències existents entre CiU, ERC, PSC i ICV.
Segons el conseller de la Presidència, la reunió pel dret de decidir és una trobada clau per sortir de la crisi econòmica i social un cop s'ha corroborat que Catalunya 'ja no té recorregut dins de l'estat espanyol'.
Homs creu que cal analitzar 'seriosament com ho fa el govern espanyol, que es compromet a pagar coses que no acaba pagant i potenciant unes retallades absolutament impressionants que afecten l'estat del benestar'. I ha insistit: 'Cal que ningú decideixi més per Catalunya, ara que es troba en una situació sense recorregut.'
Per la seva banda, el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha assegurat que el seu partit vol facilitar que el PSC se senti 'còmode' en el procés, i en aquest sentit ha declarat: 'Farem que al PSC li sigui molt difícil de despenjar-se'n'. En una entrevista a l'agència EFE, Rull ha afirmat que la reunió de demà no seria 'una simple gesticulació' sinó que pretenia construir 'espais de comfortabilitat' en què també hi 'pugui tenir recorregut el vot favorable del PSC'.
Herrera: 'Estem tips de cimeres'


El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha qualificat de 'sobrera' la reunió de demà. 'Estem una mica tips. En un país normal una cimera és una cosa excepcional. A Catalunya n'hi ha cada setmana', ha lamentat en una entrevista amb l'ACN. Herrera ha explicat que el seu grup assistiria a la reunió, a diferència de la negativa que van mostrar a participar en la reunió econòmica que finalment va quedar desconvocada. ICV creu, però, que Artur Mas és massa propens a fer aquesta mena de reunions: 'Nnecessita omplir l'escenari de gesticulacions perquè no fa res de política', li ha retret.
La voluntat d'ICV era que es decidissin les entitats que formaran part del pacte nacional pel dret de decidir des del Parlament, a través de reunions informals per part dels grups parlamentaris. La rellevància del pacte nacional ha fet que ICV s'hagi avingut a participar malgrat criticar l'ús excessiu d'aquest tipus de trobades.
Amb tot, el portaveu parlamentari adjunt d'ERC, Oriol Amorós, ha celebrat que ICV sigui demà a la reunió, i ha subratllat la importància de la trobada en què 'seran presents els partits que sumen 107 dels 135 diputats al Parlament'.
El president d'ERC, Oriol Junqueras, va dir ahir que la reunió havia de servir perquè els catalans es puguin pronunciar sobre el seu futur a través d'una consulta. En una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Junqueras va fer 'una crida a totes les entitats i municipis del país perquè s'incorporin a una gran plataforma que impulsi el dret de decidir'.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4112079/20130505/homs-destaca-unio-partits-dret-decidir-abans-reunio-dema.html