dijous, 23 de maig del 2013

Francisco Caja anima el Parlament

L'enèsim debat sobre la immersió a la cambra provocat pel PP i C's esdevé un tancament de files de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP al voltant de l'escola catalana



Aquest matí, el líder de Convivència Cívica Catalana, Francisco Caja, guru  i ideòleg antiimmersió, s'ha tornat a passejar pel Parlament, amb la diputada Maria José García Cuevas, l'ariet contra la el sistema d'immersió lingüística catalana del PP. Un pròleg del que passaria a l'hemicicle minuts després. De fet, Cuevas ha estat la relatora i defensora de l'enèsima moció contra el sistema d'ensenyament en català que s'ha debatut aquest matí amb vehemència, emocions enfilades, rèpliques contudents i aplaudiments. Una moció més que, amb els ànims sensibles que corren,- amb la llei Wert pel mig- ha servit per enfortir el front de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP.

El tetx del PPC, que ha comptat amb el suport de C's, reclamava modificar la LEC per excloure l'atenció lingüística individualitzada en castellà i atorgar l'ensenyament bilingüe a tots aquells alumnes els pares dels quals ho sol·licitin a la Conselleria. Cuevas ha acusat la conselleria de manipular els resultats de coneixement de l'espanyol per part dels alumnes i de l'incompliment constant de les sentències que, segons l'aliança popular-ciutadans, es carreguen el sistema català. Per part de Ciutadans, el diputat Carlos Carrizosa ha acusat el sistema d'immersió de ser un "monolingüisme empobridor" ple de "constants mentides i tergiversacions”.

Les rèpliques han estat dures. CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han mostrat un cop més el seu suport incondicional a la immersió lingüística i han rebutjat la moció dels populars. Els que han mostrat una duresa dialèctica han estat els portaveus socialistes, ecosocialistes i cupaires. Joan Mena ha recordat, amb un to de certa emoció, la defensa de la immersió que van fer els seus pares tot i el seu origen andalús. Pel que fa la diputada del PSC, Rocío Martínez Sampere s'ha dirigit a Cuevas en castellà per explicar-li que "habla perfectamente el castellano y lo ama profundamente". I el diputat cupaire, David Fernàndez, s'ha queixat del cansament que suposa el fet que PP i C's no accepten el que diu la majoria. Fernàndez, amb un cop d'efecte, ha agafat la darrera sentència contra la immersió i l'ha estripada des del faristol del Parlament. La moció rebutjada i Francisco Caja, silent, lamentant una nova derrota parlamentària de la seva croada personal.

http://www.naciodigital.cat/noticia/55160/francisco/caja/anima/parlament