divendres, 3 de maig del 2013

ERC inclou els Països Catalans en la 'transició nacional'



"Esquerra deixa de mirar el paper dels PPCC en el context de l'Espanya autonòmica"

 

Salvadó, durant la roda de premsa
Salvadó, durant la roda de premsa




El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha assenyalat que la "Conferència Nacional serà la primera en què Esquerra Republicana deixa de mirar el paper dels Països Catalans en el context de l'Espanya autonòmica i es mira cap al futur de la República Catalana en el marc del procés cap a la independència i quina mena d'estat volem".

Aquesta cimera "nacional per la República Catalana", iniciada el passat 20 d'abril amb una jornada sobre els Països Catalans, culminarà en la sessió plenària dels dies 6 i 7 de juliol a la Farga de l'Hospitalet.

"És un procés que ha de generar certeses, tenim el luxe de poder fer una transició nacional pensada, pautada i aquesta Conferència Nacional és l'oportunitat de treballar aquests passos per generar certeses i generar il·lusió", ha indicat.

El dirigent independentista ha remarcat que "tothom que vagi a votar pel Sí a la independència ha de tenir arguments que il·lusionin, que donin la certesa que tindrem un país més just socialment, lliure, transparent, i profundament democràtic".

Salvadó ha reblat que "des d'Esquerra Republicana assumim un lideratge que ens hem guanyat a pols els darrers 82 anys en aquest procés que ha de ser liderat també per la societat catalana, el poble de Catalunya i el Govern català".