diumenge, 12 de maig del 2013

Els eurodiputats catalans asseguren que Brussel·les ja mira Catalunya

Tremosa, Badia i Fisas admeten que el procés català no està a l'agenda de Brussel·les perquè encara no hi ha data però que "s'està estudiant" fins i tot una via ràpida per entrar nous estats que provenen d'estats membres



El procés sobiranista que està vivint Catalunya no es troba a l'agenda del Parlament Europeu, però sí que Brussel·les el coneix, s'estudia i s'actua amb prudència. Sobretot, perquè encara no hi ha agenda. Aquesta és la conclusió dels tres dels eurodiputats catalans, Santiago Fisas, del PP; Maria Badía, PSC, i Ramon Tremosa CiU. Així ho han expressat tots tres en un debat que han protagonitzat al programa Aquí Parlem de RTVE,dirigit per Lluís Falgàs, emès aquest dissabte.

La socialista Badia, tot i que insisteix que el problema català oficialment no està a l'agenda, assegura que "s'està intentant clarificar què passaria si Escòcia o Catalunya fos independent". De fet, per Badia encara no està a l'agenda perquè ni tan sols hi ha data de la consulta, cosa que sí tenen els escocesos. Pel que fa a l'eurodiputat del PP, Santiago Fisas, recorda que si bé hi han hagut opinions de representants de Brussel·les sobre l'afer català, totes són "prudents" perquè consideren que és "un afer intern dels estats".

Pel que fa Ramon Tremosa avisa però que malgrat no està a l'agenda, s'està al cas fins al punt que s'està estudiant com es mantindrà Catalunya o Escòcia dins la Unió. Fins i tot, Tremosa apunta l'opinió que Brussel·les contemplaria un "Fast-line" -una via ràpida- per integrar aquells nous estats que formessin part anteriorment d'un estat membre de la Unió.



http://www.naciodigital.cat/noticia/54675/eurodiputats/catalans/asseguren/brussel/ja/mira/catalunya