diumenge, 12 de maig del 2013

Sis-centes persones(3000,mania de manipular assistents xd) reclamen a Barcelona una Declaració unilateral d'Independència

Demanen que s’acceleri el procés perquè “qualsevol intent de fer una consulta en base a un acord està abocada al fracàs”

 

Maria Coll

Manifestació a la plaça Sant Jaume a favor de la DUI.
Unes sis-centes persones, convocades per Solidaritat per la Independència (SI), s’han reunit aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar al Parlament una Declaració unilateral d’Independència, ja que segons ells actualment és l’única via per ser un estat propi després que el Tribunal Constitucional hagi suspès la declaració de sobirania.


Solidaritat considera que amb aquesta decisió del TC queda demostrat que les institucions espanyoles “treballen activament per destruir Catalunya i el seu autogovern” i que “Catalunya no podrà fer efectiu el dret a decidir en base al diàleg, la negociació o qualsevol instrument jurídic o polític dins del marc espanyol”. I, per tant, conclouen que “qualsevol intent de fer una consulta en base a l'acord està abocada al fracàs”.


Durant la protesta d’aquesta tarda, s’ha fet menció de la gran manifestació de la Diada, malgrat s’ha deixat clar que en cap cas es volia reproduir un acte similar, i s’ha remarcat que durant aquests mesos s’han fet pocs avenços en el camí vers l’estat propi. Per això han demanat una acceleració del procés abans que acabi l’any. Uriel Beltran, secretari general de Solidaritat, insistia: “s’ha de passar de voler la solidaritat a fer-la”.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/05/sis-centes_persones_reclamen_a_barcelona_una_declaracio_unilateral_d_independencia_94119.php