dijous, 2 de maig del 2013

El Singulars amb Ramon Carner trending topic a Espanya

Carner va explicar les diferències entre el model econòmic espanyol i català i perquè la independència és la única opció per Catalunya, i també per Espanya.


El president del Cercle Català de Negocis, Ramon Carner, va ser el convidat del programa Singulars de TV3 va explicar que segons històricament, el model econòmic d'Espanya ha estat un fracàs, en els últims 500 anys Espanya ha fet fallida en 23 ocasions, una cada 25 anys, i ara s’apropa una nova fallida. “És evident que el model econòmic espanyol no és l'adequat per a Catalunya, i amb aquest model no ens en sortirem mai”. Espanya té un model econòmic basat en els grans oligopolis, en les empreses tarifades, mentre a Catalunya el model es basa amb les PIMES, amb un fort component tecnològic, enfocat a nínxols de mercat molt especialitzades i que aporten valor afegit a un país, a la cultura i l'educació. 
 


La independència és l'única opció per a Catalunya.

Carner va explicar que Espanya té una crisi estructural grandiosa, amb un deute enorme, el més gran que ha tingut en 100 anys, que creixi cada dia i fa que sigui pràcticament impossible de pagar. Catalunya ha arribat a una situació en un món global, en què, sense l'eina de l'estat propi no se’n sortirà.  "A Espanya es rescaten els bancs i les grans empreses, que són les que tenen tot el crèdit. Els petits empresaris no tenim crèdit, i si no recolzen el petit empresari català, l'evolució de l'atur anirà creixent i cada dia anirem pitjor." va afirmar.

El model espanyol ha arruïnat el país  

El president del CCN  va mostrar com Espanya ha invertit en un model amb baixa productivitat que ara no genera recursos que permetin créixer i va afirmar que:  “el model espanyol ha arruïnat el país, s'ha apostat per la construcció d'obres faraòniques no rendibles, com autovies, trens i aeroports sense passatgers i edificis institucionals que ara no es poden mantenir, com la Ciutat de les Arts i les Ciències de València."

Catalunya ha aportat a Espanya més diners que Europa

Carner va demostrar amb dades que les inversions no rendibles que ha fet Espanya, les hem pagat els catalans, Catalunya ha aportat a Espanya més diners que Europa. Del 2006 al 2010, Catalunya ha aportat 81 mil milions d'euros, i Europa, 27 mil milions. 7 milions de catalans hem pagat gairebé el doble que 500 milions d'europeus.” Assegura carner i mostra com quan l’aixeta europea es tanca la pressió sobre Catalunya augmenta.

Espanya no avança

Carner fa una reflexió impactant:”Molts avis que van venir a Catalunya als anys 60 han de veure ara que els motius pels quals els seus néts han de marxar fora a buscar feina són els mateixos que van patir ells. Cap família pot suportar dos trencaments familiars en tres generacions. És la mostra que el país no ha avançat gens."

Catalunya seria un país pròsper i ric

El president del Cercle va explicar que la posició geoestratègica en què es troba Catalunya és fantàstica, perquè és la porta natural de totes les mercaderies que vénen d'Orient. Amb un estat propi,  Catalunya podria liderar l'onzena megaregió mundial: l'Eurosunbelt, amb 25 milions d'habitants i 610 mil milions de dòlars de PIB.

Un possible boicot als productes catalans no ens faria ni pessigolles

Carner va explicar que hi ha estudis que demostren que un possible boicot d'Espanya a una Catalunya independent duraria dos  mesos i mig i no tindria cap èxit, perquè el boicot és una eina del segle XIX que ara és ineficaç en un món global.

La independència de Catalunya beneficiaria Espanya

Des del CCN estan convençuts que la dinàmica de creixement econòmic de Catalunya influirà en Espanya, perquè si Catalunya té més dinamisme econòmic, comprarà més als seus proveïdors espanyols. A més infraestructures com el corredor mediterrani afavoreix l’economia d’Espanya.