dissabte, 11 de maig del 2013

Caixa Catalunya costa 6.500.-€ a cada família catalana

L’entitat catalana vaixell insigne de la gestió socialista i intervinguda per l’estat ha perdut el 2012 quasi 12.000 milions d’euros (2 bilions de les antigues pessetes)


Encara és recorda l’època de la majoria absoluta del PSC a la Diputació de Barcelona fruït del control absolut a les grans ciutats de l’àrea metropolitana, el que els  permetia controlar la segona caixa d’estalvis del país, una eina en mans del PSC que els hi va  permetre consolidar un poder en tots els àmbits de la societat catalana, ajuntaments, empreses i mitjans de comunicació. Tots recordem la presidència de l’entitat en mans de l’ex alcalde de Barcelona i ministre de defensa, Narcís Serra, que va seguir fidel als designis del poder del carrer Nicaragua, seu del PSC. Sorprèn el silenci mediàtic i polític d’un escàndol de proporcions desmesurades, estem parlant que en un any a cada família catalana li ha costat més de 6.500.-€ (més d’un milió de les antigues pessetes) les pèrdues de Caixa Catalunya. 
 
Caixa Catalunya, la Bankia de casa nostra

No són només els 12.000 milions d’euros de pèrdues de l’any 2012, són molts més milions perduts en aquests anys d’una nefasta gestió que s’ha silenciat i s’ha tapat, una gestió nefasta  que juntament amb l’incapacitat política ha comportat la liquidació del model de caixes catalanes.

Competir amb La Caixa i guanyar mercat a Espanya fent negocis amb els taurons de la llotja del Bernabeu ens ha costat la mort de Caixa Catalunya

Conquerir les espanyes amb una política salvatge en el sector de la construcció, amb hipoteques sense control, han convertit l’entitat catalana amb un pou sense fons de milions enterrats en promotors sense escrúpols. Caixa Catalunya ha estat “el cortijo” privat del poder socialista, un fracàs de proporcions escandaloses que acabarem pagant tots els catalans, amb el cost econòmic i amb la pèrdua de tota la seva obra social.

Narcís Serra i les ombres de Catalunya Caixa

El periodista Joan Foguet ha realitzat un excel·lent treball sobre els motius del desastre de Caixa Catalunya, el seu treball és un dels silencis mediàtic de l’anuari Media.cat.

“La fusió de Caixa Catalunya, Tarragona i Manlleu va cristal·litzar en CatalunyaCaixa, la segona entitat catalana i la primera pel que fa a entitats financeres públiques, ja que era propietat de la Diputació de Barcelona, que en proposava els dirigents. Avui ha quedat diluïda entre deutes i desprestigi. Quin és el diagnòstic de CatalunyaCaixa? Tanca l’exercici del 2012 amb pèrdues superiors als 11.000 milions d’euros, segons es desprèn del pla de reestructuració aprovat per la Comissió Europea el mes de novembre passat. Les pèrdues són el resultat de la transmissió d’actius tòxics del sector immobiliari a la Sareb (o banc dolent), a més de les dotacions que l’entitat ha hagut de realitzar per complir amb els decrets de capitalització aprovats pel govern espanyol. De fet, l’entitat va transferir actius per valor brut de 16.000 milions (uns 37.000 immobles) que, després d’aplicar un descompte mitjà del 62%, van quedar per un valor de 6.000 milions. També cal comptabilitzar unes pèrdues superiors als 1.000 milions en la resta de crèdits del balanç traspassat. Els números vermells han provocat unes necessitats de capital de 9.700 milions, que just es corresponen amb el volum d’ajudes que la Unió Europea ja va traspassar a l’entitat el desembre passat.”

Montilla va pressionar Narcís Serra perquè Caixa Catalunya financés La Sexta

Segons diu el periodista José Díaz Herrera a 'Pedro J. Ramírez al desnudo' · Relata les estretes relacions del director d'El Mundo amb el marit de Carme Chacón i el president del govern espanyol i del que ens vam fer ressò al directe.cat. Explica el periodista que Caixa Catalunya va finançar la compra dels drets de Tv del Reial Madrid.Díaz Herrera relata que Jaume Roures, José María TachoBenet, José Miguel Contreras, Rafael Farrera i Emilio Aragón'es van presentar a la 'Caixa xica', la de Narcís Serra, i li van demanar un crèdit de 150 milions d'euros. Serra els va dir que no, que no el portarien a la ruïna. I llavors va trucar José Montilla fet una pantera: 'Que els donis, cony, els 150 milions d'euros'. Serra va reunir el consell i per un 55% de vots enfront al 45% els van deixar anar els diners, així, bitllo-bitllo, perquè compressin els drets de retransmissió del Reial Madrid.'

El FROB anuncia el relleu d'Adolf Todó i situa Carlos Pla al capdavant de Catalunya Banc

El Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) ha anunciat el relleu d'Adolf Todó a Catalunya Banc i ha situat Carlos Pla com a president de l'entitat bancària, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Un altre espoli que patim els catalans.