dimarts, 7 de maig del 2013

Bolaño: "Com a militant socialista, estic fins els nassos del PSC"

Denuncia que el partit és una "olla de grills", després de l'enèssima disputa entre Pere Navarro i Carme Chacón

Manel Bosch
 
BTV toni bolaño
Toni Bolaño en un moment de la seva participació al programa 'La Rambla' de BTV
L’excap de premsa de José Montilla, Toni Bolaño, va ser ahir a la nit molt contundent a l'hora de valorar les discrepàncies dins el PSC respecte el dret a decidir, aflorades públicament una altra vegada després d'un article de l'exministra Carme Chacón. Bolaño ha sentenciat que “com a militant socialista, estic fins els nassos del PSC, sembla una olla de grills”. Bolaño va fer aquestes declaracions durant la seva intervenció al programa 'La Rambla' de BTV.

El periodista va reiterar que hi va haver "una conversa entre ells (Pere Navarro i Carme Chacón) per telèfon aquest matí" i que "la veritat és que sortien espurnes". També ha afirmat que “el fet que Chacón hagi enviat la carta li ha trencat l’estratègia a Navarro, que era anar a la reunió amb Mas per donar un cop de puny a la taula i marxar de la cimera”.

Bolaño ha afegit que “el moviment de la Carme Chacón ha fet una explosió en el sector majoritari del PSC", que és el de Navarro, i que "la situació és més greu del que sembla". "Perquè, què farà ara el sector nacionalista del PSC?", s'ha preguntat. També ha assegurat que "hi ha alguns que s’han equivocat de partit perquè el PSC no és sobiranista ni ho ha estat mai".

Crítiques dins l'executiva

Les crítiques a com funciona actualment el PSC vénen fins i tot de dins de l'executiva. Jordi del Rio, un dels dirigents crítics, considera que la polèmica que ahir va originar la carta de Chacón és un exemple més dels “personalismes” que, al seu parer, emergeixen sovint dins del partit. No dubta a definir-ho com una “trista fira de les vanitats”, on l'egoisme i els moviments individualistes i oportunistes passen per sobre de la política en majúscules.
 
“Per desgràcia ahir va ser un dia de balls en el PSC. D'un ball de reminiscències tristes, malenconioses. Com el tango”, afirma Del Rio. El dirigent socialista admet, per una banda, la “vergonya aliena” que li produeix veure com “un dels principals inductors d'aquell moviment autoanomenat dels capitans” es dedica ara a “donar lliçons sobre militàncies territorials”, en al·lusió a Xavier Sabaté, que va recomanar ahir a Chacón que s'afiliés a la federació. Del Rio conclou d'una manera similar a Bolaño, i es veu “cada vegada més lluny” del projecte del PSC.

socialista madrilenya.