diumenge, 21 d’abril del 2013

Turull recorda als partidaris de la DUI els resultats de Solidaritat

Sosté que SI era l'única formació que defensava la proclamació unilateral d'independència i, en tant que va perdre la representació al Parlament, la majoria de catalans no hi dóna suport

Jordi Turull (CiU), en una roda de premsa al Parlament. Foto: Quico Sallés/Nació Digital


El debat sobre la idoneïtat, o no, que el Parlament de Catalunya proclami la independència sense necessitat d'una consulta a la ciutadania, mitjançant una Declaració Unilateral d'Independència (DUI), compta amb un nou matís. Després dels posicionaments contraris tant d'Artur Mas com de Josep Antoni Duran i Lleida, avui el portaveu de CiU, Jordi Turull, ha apuntat obertament els motius pels quals la federació nacionalista s'hi oposa: des del seu punt de vista, els minsos resultats electorals de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), única formació que veu com a partidària d'aquesta mesura, demostren que el gruix dels catalans tampoc no hi és favorable.

Segons que ha exposat Turull en una entrevista al canal 3/24, SI era l'únic partit que volia promoure la DUI en les darreres eleccions catalanes, i ha recordat que finalment es va quedar sense representació al Parlament, perdent els quatre diputats que tenia.

El portaveu nacionalista, per tant, ha insistit en què cal "mantenir-es ferms" en el "full de ruta" que porti a la celebració de la consulta pel dret a decidir. Un procés que, si es fa tal com està marcat, podria tenir a finals d'aquest 2013 una data i una pregunta concreta. Turull valora positivament iniciatives com la hisenda pròpia i la creació del Consell de Transició Nacional, i ha demanat "responsabilitat" per no precipitar-se i evitar una "ensopegada" per "fer córrer més el cap que les cames".

http://www.naciodigital.cat/noticia/53977/turull/recorda/partidaris/dui/resultats/solidaritat

" Està vist que Solidaritat Catalana (SI) els molesta . Perque fer ara la DUI es deixar de xuclar de la mamella i perdre les poltrones . Serà el que el Poble vulgui no el que vulgui CIU o altres partits . "