divendres, 5 d’abril del 2013

Sánchez-Camacho, disposada a trencar la disciplina de vot si el PP espanyol no permet un nou model de finançament


Retreu a ERC que no doni suport als pressupostos

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha mostrat disposada a trencar la disciplina de vot al Congrés dels Diputats si el seu partit descartés aprovar un model de finançament singular per a Catalunya. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sánchez-Camacho ha dit que per al PP és "una prioritat" la millora del finançament i que el defensarà "amb consens i diàleg", però sempre apel·lant a la "singularitat" de Catalunya. D'altra banda, la presidenta popular ha criticat ERC per signar un acord d'estabilitat amb el Govern i dir al cap de pocs mesos que no pensa avalar uns pressupostos amb un dèficit de l'1,5%. Per Sánchez-Camacho, el Govern necessita un soci "seriós, responsable i coherent".
La presidenta popular ha afirmat que "tant de bo" hi hagués un acord de concentració sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, ha recordat que així ho va plantejar al Parlament durant el debat del pacte fiscal però que el president de la Generalitat, Artur Mas, "va dir que no". "Mas volia només aprovar el pacte fiscal per anar a Madrid i dir que li havien dit que no", ha comentat. Sánchez-Camacho ha subratllat que defensarà el model de finançament singular "fins al final" perquè així es va aprovar en el congrés del seu partit.

"No estem parlant d'una revisió del model quinquennal del que ja hi havia. Vull tancar el model actual i fer com una segona etapa, com una segona transició", ha explicat Sánchez-Camacho, que ha dit que ha de ser un nou model "des dels fonaments" i que s'hi pugui incloure, per exemple, la gestió de les cotitzacions socials.

La presidenta popular ha demanat als seus companys de partit i presidents autonòmics, com l'extremeny José Antonio Monago i el gallec Alberto Núñez Feijoo, que actuïn amb "responsabilitat" i "lleialtat" i els ha recordat que el model de finançament és "molt important" per a la "vertebració d'Espanya". "Que defensin el seu model i deixin de Catalunya defensi el seu i intentem entre tots buscar el model més equilibrat", ha afegit.

Pel que fa a la negativa del president d'ERC, Oriol Junqueras, a donar suport a uns pressupostos amb un objectiu de dèficit de l'1,5%, Sánchez-Camacho ha criticat la formació republicana per "fer-se la foto" amb un pacte d'estabilitat i després, al cap de tres mesos, dir que "no el pot complir". Per la presidenta popular, Catalunya necessita "estabilitat i el Govern un soci més "seriós, responsable i coherent".

En aquest sentit, ha demanat al president Mas que si segueix amb la intenció de fer un govern de concentració amb el PSC ho faci sense ERC i el "projecte independentista de banda".

http://www.vilaweb.cat/noticia/4102290/20130405/sanchez-camacho-disposada-trencar-disciplina-vot-pp-espanyol-permet-model-financament.html


P.D. : Miente más que habla