dimecres, 17 d’abril del 2013

Reunió secreta de Rajoy amb Fainé i Godó per aturar el procés sobiranista

El president espanyol es va reunir a la Moncloa amb el president de La Caixa, i el propietari del Grup Godó per intentar posar remei a la deriva sobiranista de Mas


El president del Govern, Mariano Rajoy es va reunir aquest dimarts a la Moncloa amb  el president de La Caixa, Isidre Fainé i  el propietari del Grup Godó, -La Vanguardia, Rac1, 8TV, Mundo Deportivo-, Javier Godó. Segons Economiadigital, la trobada es va formalitzar  en un esmorzar en què es va analitzar la situació política a Catalunya i la relació amb l’Estat espanyol. El Govern espanyol sap que Fainé i Godó són peces clau per aturar el procés sobiranista;  Fainé perquè presideix una entitat financera clau pel procés cap a l’estat propi i Godó perquè a través dels mitjans del seu holding de comunicació pot  generar opinió contrària, sembrar dubtes i interferir en el procés, com de fet fa dies que fa.
Fainé i Godó els baluards de Rajoy contra la independència de Catalunya

L’objectiu de la reunió és obvi, Rajoy, Fainé i Godó estarien disposats a cercar al manera de reduir la confrontació existent i d’avortar el procés sobiranista encapçalat pel president Mas. El digtal recorda que en els propers dies, La Caixa i la Generalitat negociaran el venciment d'un bo de 1.000 milions d'euros que la Generalitat ha de pagar. Javier Godó que també és del consell d’administració de CaixaBank, i grande d’Espanya juntamnet amb Fainé formen part del lobby “Puente Aéreo”.


El lobby “ Puente Aéreo” en acció  

Des del directe!cat hem denunciat reiterativament el procés d’espanyolització de La Caixa i el risc que aquest risc comportava pel procés sobiranista, perquè deixaria el el país sense una de les eines més vital en el procés cap a l’estat propi. També hem explicat reiteradament la deriva del Grup Godó i la pressió dels seus mitjans contra el procés sobirtanista, després de que en un primer moment, aquest mitja adaptatiu, en paraules de Marius Carol, dones suport a la voluntat del poble de Catalunya i al president Mas.