dimecres, 3 d’abril del 2013

Rajoy recorda als barons que cal «diàleg» amb Catalunya


El president del PP els demana "intel·ligència i sentit comú" al debat de dèficit i finançament

De Cospedal, Rajoy i Arenas al Comité de Direcció del PP Foto: ACN


El president del PP i del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat als barons del PP que abordin amb "intel·ligència, equilibri, sensatesa i sentit comú" el debat sobre el repartiment dels objectius de dèficit i el nou sistema de finançament, dos aspectes amb què el seu executiu espera aconseguir un acostament amb Catalunya. Malgrat les crítiques que han expressat algunes veus del partit per la suposada cessió a les posicions de la Generalitat, Rajoy els ha recordat que "totes les administracions estan al mateix vaixell", els ha demanat "la màxima col·laboració i suport", i els ha recordat que "l'obligació" del seu govern és "escoltar tothom, malgrat que alguns no semblin entendre-ho". Rajoy ha fet aquestes manifestacions al Comité de Direcció del PP que ha reunit a la seu del partit bona part dels presidents autonòmics i regionals del PP, a més de diputats, senadors, alcaldes de grans ciutats i alts càrrecs del partit. En total, més de 500 persones per seguir en directe la intervenció del president dels populars i de la secretària general, María Dolores de Cospedal.

La reunió s'ha produït després que alguns territoris com Madrid, Castella-Lleó i Galícia hagin criticat els plans del ministre Montoro per fixar objectius de dèficit asimètrics per a les comunitats al 2013, fet que suposadamewnt benficiaria Catalunya, i hagi obert les tasques per a la creació del nou sistema de finançament que segons Montoro haurà d'atendre les "pecualiaritats" dels territoris.

"El que li passa a un repercuteix en tots"

Al seu discurs, Rajoy ha recordat que el Consell de Política Fiscal i Financera ha iniciat les tasques per treballar tan pel repartiment del dèficit i ha demanat al Comitè de Direcció del PP "intel·ligència, equilibri, sensatesa i sentit comú" perquè "això és cosa de tots" i "anem tots junts". "El que li passi a un repercuteix absolutament a tothom", ha recordat, i "hi ha temps per parlar, discutir i per arribar a entesa".

Pel que fa al nou sistema de finançament, Rajoy també ha demanat "a tots els companys del partit i a tots els adversaris polítics" la "màxima col·laboració i suport" perquè aquesta qüestió "és molt important també per a la recuperació de l'economia espanyola".

"Tots estem al mateix vaixell"

En aquest sentit ha reiterat que "col·laborarà" amb "tots" els governs autonòmics i els donarà suport amb mesures com el pla de proveïdors i el Fons de Liquiditat perquè "totes les administracions estem al mateix vaixell" que "és un sol vaixell". L'objectiu, ha dit, és que els territoris pugui accedir al finançament per sí mateixes.

Disposició "plena" a parlar i dialogar de tot menys de la consulta

Rajoy ha volgut destacar que en aquest escenari el seu govern "seguirà escoltant tothom", tan si són "del seu partit" com "a la resta". Ho fa, ha dit, "entre altres coses perquè és la seva obligació malgrat que alguns no semblin entendre-ho".

Amb tot, ha advertit que el diàleg arriba on arriba la Constitució i la Llei. "La meva disposició és plena, a parlar i dialogar", ha dit, i "de l'únic que no parlaré és del que surti de la legalitat" perquè "el president del govern no pot incomplir la Llei".

"El president del govern té la obligació de complir la llei i dins de la llei seguiré mantenint la meva disposició al diàleg i crec que últimament he donat sobrades mostres d'això", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha emplaçat a Mas que utilitzi els tràmits establerts per "canviar la Llei", és a dir, que vehiculi el procés a través de les Corts, com va fer Ibarretxe. "Si algú vol canviar la Llei ja sap el que ha de fer per promoure'n la modificació", ha dit.

Recorda a Mas que l'Estat "funciona"

En aquest sentit ha destacat "l'esforç" que les comunitats i els ajuntaments van fer al 2012 per reduir el dèficit, fet que les va forçar a prendre "decisions difícils i ingrates". El president espanyol ha afirmat que el camí recorregut demostra que Espanya és un país "governable" on les administracions "es poden posar d'acord", i ha destacat que l'Estat ha demostrat que "funciona" i "és garant dels serveis públics al país".

http://www.naciodigital.cat/noticia/53358/rajoy/recorda/barons/cal/di/leg/amb/catalunya

P.D. : Segur que tot es mentida , es una de les seves estrategies. Aquests no donen res si no obtenen ganancies a canvi . Ja es veurà amb el pas dels dies ...