dijous, 11 d’abril del 2013

Mitjons contra la pudor



Òscar Deumal, director de I D i un dels socis fundadors de Sutran S.L, amb el model del mitjó contra la mala olor que acaba de llençar al mercat la firma. Foto: Esther Romagosa

Després de llançar el 2010 la primera samarreta del món que elimina completament les taques de suor, l'empresa hospitalenca Sutran I mas D SL contiua innovant amb el llançament d'uns mitjons contra la mala olor. Els dos productes són fruit del disseny català i la seva fabricació és també cent per cent "made in Catalonia". Tres anys després del seu naixement, aquesta empresa d'I+D exporta el 50% dels seus productes per Internet a més de 40 països dels cinc continents i, en poc temps, ha augmentat un 30% la facturació fins assolir els 230.000 euros el 2012. El director d' I+D i soci fundador de Sutran S.L., Òscar Deumal, explica a l'ACN que aquestes tecnologies són fruit de dos anys d'investigació de la pròpia empresa, amb la col·laboració del Centre d'Investigació Tecnològic de Terrassa de la UPC.

Sutran va llançar la primera samarreta contra la mala olor quan va obrir una primera botiga a l'Hospitalet i una pàgina web internacional en castellà per a la venda on-line. La seva presència a Internet ha estat la clau en l'exportació. Els seus productes es venen, majoritàriament, als Estats Units i França, seguit del Regne Unit i Itàlia. A més, també es comencen a vendre al mercat de l'Amèrica Llatina, Austràlia, Canadà, el Marroc, Sud Àfrica, la Xina, el Japó i Bangladesh, entre d'altres. "La nostra aposta és seguir venent per Internet, perquè fer un pla d'expansió de botigues té un cost molt elevat", explica Deumal. Sutran garanteix al client tenir la compra a casa en 24 o 48 hores en el mercat espanyol, en 3 dies a Europa i en 7, als Estats Units. De moment, l'empresa utilitza la botiga 'show-room' de l'Hospitalet com a centre logístic de distribució.

Donat que la fabricació del teixit i la manufacturació dels productes tèxtils es fa amb empreses del sector del Maresme i Barcelona, l'empresa no treballa amb un gran volum d'estoc, sinó que es fabrica segons demanda. Actualment, compta amb una plantilla directa de 5 persones, 2 més que el 2010, i genera uns 40 llocs de feina indirectes, tots a Catalunya. Així, malgrat néixer en plena crisi econòmica, Sutran S.L va tancar el seu primer any, el 2010, amb una facturació de 177.000 euros. Amb només tres anys, ha ampliat la facturació un 30%. Per aquest any 2013, l'empresa preveu consolidar les exportacions i ampliar la facturació per sobre dels 400.000 euros.

En aquest sentit, Sutran S.L ha iniciat la recerca de capital per part d'inversors privats. La seva estratègia d'expansió passa, per una banda, per consolidar i expandir les vendes, millorant la difusió i publicitat de la tecnologia, també en el sector de la salut. I per l'altre, per fer el salt al mercat de la moda de la mà d'alguna gran firma internacional. Per tot plegat, estima que li cal una inversió d'1 milió d'euros. 

http://www.naciodigital.cat/noticia/53635/mitjons/contra/pudor