dijous, 18 d’abril del 2013

Mas facilitarà la sobirania fiscal dels ajuntaments independentistes

El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, amb el president de la Generalitat, Artur Mas, al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Foto: Jordi Pueyo/ACN


El Govern para l'orella als ajuntaments independentistes. De fet, el Govern està enllestint un mecanisme que permetrà als ajuntaments catalans pagar els seus impostos a la Generalitat. Així ho va detallar el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, després de la reunió que va mantenir la direcció de l'AMI amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a Palau aquest dimarts a la tarda. Una reunió on els ajuntaments independentistes van informar d'un gest "simbòlic" de sobirania fiscal.

Segons Homs, el mecanisme articulat pel Govern serà "perfectament legal i estarà llest en els propers mesos. Al seu entendre, representa una "oportunitat" perquè permetrà a l'administració de la Generalitat agafar experiència i disposar d'estadístiques per quan es creï una agència tributària pròpia.

L'AMI informa d'un gest "simbòlic"

Per altra banda, el president de l'Associació de Municipis per la Independència (AM), Josep Maria Vila d'Abadal, va mostrar durant la reunió tot el suport cap el procés que ha de menar  la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació.  Vila d'Abadal va anunciar, com a novetat, que els ajuntaments realitzaran un gest simbòlic de manera conjunta per escenificar el seu suport a la iniciatva, com ara aprovar una moció per la insubmissió fiscal.

Els ajuntaments adherits a l'AMI celebraran un ple extraordinari el mateix dia per aprovar una proposta a favor de la sobirania fiscal. Paral·lelament, cada municipi pagarà per la seva banda l'IVA i l'IRPF a la hisenda catalana en comptes de l'espanyola.

http://www.naciodigital.cat/noticia/53844/mas/facilitar/sobirania/fiscal/dels/ajuntaments/independentistes?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter