dilluns, 8 d’abril del 2013

"Interviu" confirma el joc brut d’Espanya contra Catalunya

El CNI destina 10 milions d’euros a neutralitzar el projecte independentista a Catalunya pagant a mitjans, periodistes i tertulians espanyolistes


El detonant de la operació batejada com “ Horitzó Després” segons informa “Interviu”, que ha tingut accés al document del CNI de més de 500 pàgines, va estar  l’anunci del president Mas d’impulsar el procés sobiranista, llavors el CNI hauria actuat per tal de neutralitzar-lo pagant a periodistes i tertulians espanyolistes i subvencionant mitjans espanyolistes a Catalunya, a més de carta blanca per utilitzar informació falsa per tal de liquidar la imatge dels líders sobiranistes. L’encarrec del CNI va recaure en “un coronel de la Guàrdia Civil” adscrit al CNI i destinat a Barcelona i a les ordres d’un general de Madrid, i tot plegat supervisat per la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de SantamarÍa.
 
Tertulians i mitjans catalans unionistes sota sospita de cobrar del CNI

L'informe, que segons la revista està guardat en una de les cambres cuirassades de la seu central del CNI, té unes 500 pàgines i descriu les mesures de l’operació i les diferencia en tres blocs. El primer consisteix en “potenciar i finançar la presència de periodistes i tertulians que defensessin en els mitjans de comunicació catalans la conveniència que Espanya i Catalunya seguissin juntes”.

 En segon lloc el projecte “Horitzó Després” preveu abocar diners als mitjans de comunicació més "espanyolistes" publicats a Catalunya –que segons el CNI tenen una difusió minoritària entre la població-, actuant així per ells porta dècades fent la Generalitat “inundant de subvencions a alguns mitjans”.

Segons  “Interviu”, el tercer bloc seria remoure en el calaix per cercar velles dades en poder dels diferents cossos policials que no s’han  pogut arribar a contrastar mai, com la que es troba en els dossiers que “van començar a circular quan Mas va llançar el seu desafiament”.