dijous, 11 d’abril del 2013

Forcades i Oliveras convenceran Ada Colau per la independència

Per Forcades és impossible fer les millores socials que proposen sense un Estat propi, i aposta per poder decidir sobre la independència i el model de societat de Catalunya


La monja benedictina Teresa Forcades i l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, han anunciat aquest dimecres que crearan una plataforma unitària que basteixi "una nova eina plural i diversa" i articuli "una candidatura el més àmplia possible" per les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Forcades i Oliveres, coneguts pel seu punyent activisme anticapitalista, han explicat en una entrevista al programa 'Singulars' del 33 que han fet públic un manifest que aposta per avançar cap a la convocatòria d'una Assemblea Constituent "per definir quin nou model d'estat i d'ordenació sòcio-econòmica volem", primer pas per fer "una Constitució nova per a la República Catalana", afirmen. 

"Ada Colau està al corrent del projecte, tot i que amb les setmanes difícils que ha tingut ha estat més difícil veure'ns".
 
   

Sumar pel canvi social i bastir una coalició de moviments socials partits i persones

El manifest impulsat per Oliveres i Forcades, que es pot consultar a l'adreça procesconstituent.cat, fa una crida a la ciutadania a unir-s'hi per tal de convocar "un procés constituent a Catalunya que permeti que el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d'estat i de país és el que desitja".

Converses informals amb la CUP, ICV-EUiA, l’ANC i la PHA

Forcades i Oliveres han confirmat converses informals amb diverses formacions per parlar d’un projecte de “canvi social i de ruptura amb l'actual ordre" amb un decàleg de propostes "bàsiques i d'urgència". Entre aquestes propostes hi ha l'expropiació de la banca privada, la defensa de la banca pública i ètica, salaris i pensions dignes, una reducció de la jornada laboral, uan reforma electoral i control dels càrrecs electes, l'eliminació dels privilegis dels polítics o la lluita contra la corrupció.

Així mateix, es demana habitatge digne per tothom, una moratòria dels desnonaments i la dació en pagament retroactiva. A més, s'oposa a les privatitzacions i opta per potenciar el sector públic sota control social, a més de defensar una reconversió ecològica de l'economia i l'expropiació d'empreses energètiques.

D'altra banda, demana la derogació de la legislació d'estrangeria i uns mitjans de comunicació públics sota control democràtic, a més de defensar una Catalunya sense exèrcit i fora de l'OTAN.

Descarten ser candidats

Oliveres i Foraces veuen "urgent" la creació d'"un model polític i social nou" a partir de l'"autoorganització i la mobilització social continuada" partint de la base que "només amb una ciutadania activa, participativa i al carrer serà possible garantir un procés de canvi social profund".

Tot i així, remarquen que no volen crear un nou partit polític i avancen que ni Forcades ni Oliveres tenen intenció de concórrer a les eleccions. "Volem contribuir a impulsar un procés des de baix que culmini en la creació d'una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l'assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova per a la República Catalana", de manera que "no sigui possible en el futur que els interessos d'uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria".

http://directe.cat/290361