dimarts, 16 d’abril del 2013

Forcadell: hi haurà consulta sigui com sigui

L’ANC té confiança amb Mas i pressionarà perquè la consulta es faci el més aviat possible, davant una situació d’emergència cal mantenir el ritme o accelerar


La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, en declaracions a La Xarxa ha dit que Mas i Junqueras han fet una aposta molt ferma i no hi ha cap dada objectiva que ens facin creure que el procés no va endavant. Sobre les manifestacions de Germà Gordó, que no veu viable una consulta sense un acord amb l'estat, ha assegurat que “són la seva opinió” i que "És normal que el conseller de Justícia digui això", i ha afegit que “nosaltres en qui confiem plenament és en el president de la Generalitat i en el cap de l’oposició”. Forcadell ha insistit en que el procés és imparable i que confia que la consulta se celebrarà abans del 2014,”hi ha moltes maneres de fer les coses, el que volem és que se’ns pregunti” ha dit. 
Hi ha declaracions i contradeclaracions però els actors principals no han fet un pas enrere per això tenim confiança.

Forcadell ha assegurat que hi ha tota una societat que vol la consulta, partits polítics i el compromís del president i del cap de l’oposició que han fet una aposta personal i política, i ha recordat que per alentit la consulta només es pot produir si hi ha acord entre CiU i ERC, “però no creiem que ERC estigui d’acord amb allargar la consulta”. El Govern ho té molt clar i la societat civil també, de fet, ha recordat Forcadell, està en marxa el Consell Assessor per a la Transició Nacional i el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. També ha recordat que els municipis van un pas endavant que el Govern i l’AMI exposarà avui al president que el procés no té marxa enrere i que ja s’ha fet un pas endavant amb la sobirania fiscal.

L’Estat espanyol ofereix engrunes i fa tard

Forcadell ha respost a la pregunta de l’entrevistador sobre si li preocupa que el Govern espanyol faci oferiment que puguin aturar el procés, que li preocuparia si anunciessin el sí a les seleccions esportives nacionals, que el català serà oficial a l’estat espanyol, que accepten el pacte fiscal i que Catalunya tingui representació a Europa com a nació diferenciada, de moment però Margallo ja ha dit que només cediran en l’objectiu de dèficit i ha tancat la porta al pacte fiscal.