dijous, 18 d’abril del 2013

Diversos morts i desenes de ferits en una explosió en una fàbrica de Texas


La deflagració en una planta de fertilitzants ha destrossat desenes de cases a West, un poble d'uns 2.800 habitants del sud de Dallas

Una seixantena de cases pròximes a la zona han quedat afectades

18/04/13 07:30 - dallas - Reuters



Una explosió en una planta de fertilitzants de la localitat de West, a l'estat de Texas, ha provocat diversos morts i un centenar de ferits. Algunes fonts i mitjans de comunicació parlen d'entre 60 i 70 morts, una xifra que encara no ha estat confirmada per les autoritats.
La deflagració ha tingut lloc cap a les 20h del vespre hora local després que s'hagi declarat un incendi a la planta i ha destrossat una seixantena de cases, inclosa dos centres educatius i una residència de gent gran. La població de West té uns 2.800 habitants i està situada a 130 quilòmetres al sud de Dallas.
“Hi ha molta devastació. Mai havia vist res similar”, ha dit el xèrif Parnell McNamara. “Sembla una zona de guerra amb totes les runes que hi ha”, s'expressava el xèrif a per relatar com ha quedat la població, sobretot la zona pròxima a la planta. Es tem que hi hagi diverses persones atrapades dins de les runes. Els ferits han estat traslladats als hospitals de Waco, ciutat situada a uns vint quilòmetres de West.



Segons l'Observatori sismològic dels Estats Units (USGS), l'explosió ha generat un moviment de terra de magnitud 2,1 en l'escala de Richter i l'explosió s'ha sentit a setanta quilòmetres de distància.
L'explosió ha tingut lloc dos dies després de l'atemptat de Boston, on van morir tres persone si unes 180 van resultar ferides per l'explosió de dos artefactes casolans a la línia d'arribada de la marató internacional de la ciutat i dos dies abans de l'aniversari de la massacre de Waco.
El 19 d'abril de 1993, després de més de 50 dies rodejats, un incendi a la granja de la secta dels Davidians, als afores de Waco, va quedar destrossat per un incendi en què van morir prop de 80 persones, entre les quals 20 infants, en una operació realitzada per l'FBI i l'Oficina federal d'Alcohol, Tabac i Armes de Foc (ATF). Un congressista ha descartat que l'explosió de West es tracti d'un sabotatge.
Darrera actualització ( Dijous, 18 d'abril del 2013 11:11 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/638004-diversos-morts-i-desenes-de-ferits-en-una-explosio-en-una-planta-de-texas.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui