dilluns, 22 d’abril del 2013

Catalunya, regió europea continental que més inversió industrial va captar l'any passat

L'autonomia va guanyar 47 projectes industrials el 2012 a través d'Invest in Catalonia

 

JOSEP M. BERENGUERAS / Barcelona
  Catalunya és la regió continental europea que més inversió industrial va captar el 2012, segons dades de l'FDI Markets del 'Financial Times'. Bona part d'aquesta inversió es va captar gràcies al programa Invest in Catalonia, que impulsa la Conselleria d'Empresa i Ocupació. L'any passat, Catalunya va guanyar 47 projectes industrials gràcies a aquest programa, que van suposar una inversió de 331,88 milions, el 37% més que l'any passat.

Aquests projectes, entre els quals destaquen les inversions de Coty, Henkel, Louis Vuitton, Ricoh i NTT, entre altres, van impulsar la creació de 2.324 llocs de treball (el 23,5% més que fa un any), amb el manteniment de 2.566 llocs de treball més (el 36% més), ha destacat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Els països que més han invertit en projectes industrials a Catalunya han estat Alemanya, França i el Japó, i els sectors de les TIC, l'automoció i el tèxtil i moda són els més atractius.
El primer trimestre, s'han materialitzat 18 nous projectes, amb una inversió associada de 90 milions d'euros i la creació de 902 llocs de treball.

Puig ha destacat la feina de captació de projectes que es fa a les 34 delegacions de Catalunya a l'exterior, i ha denunciat que en algunes s'han trobat amb una "distorsió" de les relacions entre aquestes i les ambaixades pels missatges del Ministeri d'Afers Estrangers en contra de la feina d'aquestes delegacions, i per aquest motiu ha passat nota al portaveu del Govern català perquè solucioni els conflictes.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/economia/catalunya-regio-europea-continental-que-mes-inversio-industrial-capta-2370609