dimecres, 27 de març del 2013

«Une Catalogne indépendante sera-t-elle possible?»



Un gegant, a la manifestació de la Diada. Foto: Adrià Costa/Nació Digital.


La societat nord-catalana mira amb un punt d'interès, i d'incredulitat, el procés independentista que ha endegat el Principat. Tant, que fins i tot el diari nord-català L'Indépendant , tradicionalment tebi -si no hostil- al moviment catalanista, es fa avui ressò de la conferència " L'indépendance de la Catalogne, quel avenir? De la dictature franquiste à l'autonomie et à l'autodétermination " que dissabte tindrà lloc al Casal del Conflent de Prada , a càrrec del geògraf perpinyanenc i membre de l'Institut d'Estudis Catalans Joan Becat.

Un dels responsables del casal, Michel Morera, explica al diari que la conferència "sobretot té la vocació d'analitzar objectivament la situació actual de la Catalunya Sud, sense prendre-hi partit, amb la voluntat de respondre a les preguntes concretes que la gent pugui formular. És per aquest motiu que la conferència es farà en francès".

Després de la conferència, el casal retransmetrà el partit USAP-Castres i hi haurà una ollada popular al preu de 10 euros.

http://www.naciodigital.cat/noticia/53164/une/catalogne/ind/pendante/sera-t-elle/possible