diumenge, 17 de març del 2013

Mentre ahir uns eren a fontajau el molt Honorable on era? || Mas afluixa

El president intenta reobrir el diàleg amb Madrid davant l'ofec econòmic i la manca de suport d'ERC


Reunió de Botiflers
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, va convocar ahir els membres del seu Govern a una reunió extraordinària per afrontar la situació que, segons informa La Vanguadia, el mateix president considera d’“emergència nacional”, amb més atur que mai, inanició pressupostària i tensió social a l’alça.
Mas intenta així recuperar la iniciativa política davant l'ofec econòmic i la resistència d'ERC a aprovar els pressupostos d'ERC. Segons la informació del diari del grup Godó, la trobada, que es va fer a Pedralbes, va servir per llançar una ofensiva política que marqui una inflexió i “trenqui la sensació que ens trobem en un atzucac”.
El president va traçar en la reunió un pla que inclou tres iniciatives: una “campanya pedagògica” que el president considera fonamental perquè els ciutadans de Catalunya siguin conscients de “la magnitud de la tragèdia”; una ofensiva per obrir tots els fronts de diàleg possibles, amb el Govern de Rajoy i amb les entitats representatives de la societat civil i els agents socials, i, tercera però no menys important, una agenda d’acció política i legislativa impulsada pel Govern, centrada bàsicament en iniciatives socials davant els estralls de la crisi en els sectors més humils.
L’altre gran tema de la legislatura, la consulta sobiranista, es va tocar només de passada, cosa que constata que el procés segueix el seu curs ara per la via parlamentària.