dilluns, 11 de març del 2013

Mas-Colell desautoritza Duran i dóna la raó a ERC

El conseller adverteix, com ha fet ERC, que és "impossible" fer uns pressupostos amb un dèficit del 0,7% del dèficit públic sobre el PIB que marca l'Estat.


(ACN).- Duran ha assegurat avui no entendre “els dubtes que ERC està plantejant respecte als pressupostos", i ha recordat que les dues parts, CiU i ERC, coneixien "prou bé" quin era el nivell de dèficit, quina era la situació i quin era l'objectiu que imposava la UE a través de l'Estat. La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha replicat el líder d’Unió que ells tenen les idees "claríssimes" i que Mas-Colell també té claríssim que no pot presentar uns pressupostos amb un dèficit del 0,7%. Poc després el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha donat la raó a ERC i ha advertit que és "impossible" elaborar uns pressupostos que compleixin amb l'objectiu del 0,7%, perquè representen una retallada addicional de 4.400 milions d'euros que "no beneficia a ningú".

Duran carrega contra ERC i surt escaldat

"Em sorprenen aquests dubtes que expressa reiteradament i públicament ERC", ha insistit Duran, que també ha advertit que UDC no acceptarà més pressió fiscal de la pactada en l'acord d'estabilitat, perquè prou castigada està ja la classe mitjana per part del govern espanyol, ha dit. Duran ha assegurat que el seu partit mai ha criticat el pacte amb ERC, però sí que té dret a fer algunes reflexions. En primer lloc ha lamentat els dubtes que públicament expressen els republicans respecte als pressupostos, quan eren coneixedors de quina era la situació quan van signar l'acord d'estabilitat. Ha assegurat que desconeix si ERC ha demanat apujar la pressió fiscal, però ja per si de cas ha avisat que UDC no acceptarà un increment en aquest sentit més enllà d'allò pactat prèviament.
Pel que fa als impostos acordats i encara per implementar, com el de les begudes refrescants, Duran ha remarcat que el Govern l'aplicarà quan entengui que ho hagi de fer.
Mas-Colell deixa clar l’atzucac en que es troba Catalunya


El conseller d'Economia ha advertit que és "impossible" elaborar uns pressupostos que compleixin amb l'objectiu del 0,7% del dèficit públic sobre el PIB i ha reconegut que no té sentit elaborar uns comptes públics que no tinguin en compte l'objectiu de dèficit, ja que actualment "tresoreria i pressupost es confonen" i l'únic finançador de la Generalitat és el Tresor Públic. Mas-Colell ha demanat un acord i no "un favor" a l'Estat si el govern espanyol no vol acabar actuant com un "virrei de Catalunya".