dijous, 14 de març del 2013

La llei de desnonaments espanyola vulnera la normativa de la UE

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea considera que no es garanteix als ciutadans una protecció suficient davant clàusules abusives en les hipoteques

14/03/13 10:22 - brussel·les - Europa press

Protesta contra un desnonament a Girona Foto: JOAN SABATER.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) ha dictaminat aquest dijous que la legislació espanyola sobre desnonaments vulnera la normativa comunitària perquè no garanteix als ciutadans una protecció suficient davant clàusules abusives en les hipoteques.
La legislació de l'Estat no permet fer un desnonament invocant clàusules abusives en les hipoteques, sinó que aquesta qüestió ha de ventilar-se en un altre judici un cop que ja s'ha executat l'expulsió.
La sentència del Tribunal de Luxemburg respon una qüestió presentada pel jutjat mercantil de Barcelona, que ha de dirimir una denúncia presentada per un ciutadà contra Catalunya Caixa, que va forçar la seva expulsió de l'habitatge que ocupava des del gener del 2011 per l'impagament de la hipoteca.
El ciutadà en qüestió sol·licita que es declari nul·la una de les clàusules del préstec hipotecari i que, en conseqüència, el procediment judicial d'execució hipotecària sigui considerat també nul.
Darrera actualització ( Dijous, 14 de març del 2013 10:24 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/628008-la-llei-de-desnonaments-espanyola-vulnera-la-normativa-de-la-ue.html