dijous, 7 de març del 2013

La corrupció, un instrument de poder en mans de Pedro J. Ramírez

El PP demanda el País pel cas Bárcenas, i s’oblida que va ser el diari de Pedro J. Ramírez el que va destapar el cas. Per què?


El Mundo va fer esclatar el cas Bárcenas en publicar a la portada que l’extresorer del PP havia pagat sobresous amb diner negre a la cúpula popular, la qual cosa va desfermar un veritable terratrèmol a la política espanyola en posar damunt la taula la corrupció institucionalitzada dins del PP. Disset dies després El País va sorprendre en publicar els papers secrets de Bárcenas, quan s’esperava que fos el diari de Pedro J. Ramírez, que havia donat a entendre que disposava d’informació, qui publiques alguna prova documental. Aleshores el PP es va afanyar a anunciar querelles contra tots els que es fessin ressò dels pagaments, però han hagut de passar més de dos mesos perquè el PP es querelli contra El País, tot oblidant-se d'El Mundo.
Quin as té a la màniga “El Mundo” per aturar la ira del PP?

El periodista d’El Mundo, Eduardo Inda, un dels signants de la informació que va destapar el diari de Pedro J. Ramírez,  afirmava al programa "Al Rojo Vivo" de "La Sexta" que si el PP considerava la informació publicada injuriosa tenien la opció de posar-los una querella, mentre donava a entendre que el seu diari hi faria front, a més d’afirmar que diversos dirigents importants dins el PP els havien confirmat verbalment l'existència dels sobresous. Les preguntes són: de què té por el PP i el Govern de Rajoy ? què pot saber i amagar El Mundo?, i, per què el PP no s'ha querellat contra Bárcenas mentre l'extresorer ha presentat, fins el moment, tres demandes contra el PP?. El què és clar és que la informació sobre corrupció és un instrument de poder de primer ordre.