dimecres, 27 de març del 2013

Independència Creen una cartografia independentista que es pot veure per Google Earth

Els nuclis històrics de l’Hospitalet, Cornellà de Llobregat, El Prat del Llobregat i Santa Coloma de Gramenet són sobiranistes

Maria Coll


Per primera vegada es pot consultar a través de Google Earth la cartografia de la realitat independentista catalana per seccions censals, un detall al qual fins ara no s’havia arribat. Actualment només es disposaven de mapes de l’independentisme en el territori fets a partir dels darrers resultats electorals generals.

L’autor d’aquesta cartografia, Marc Belzunces, explica en el seu bloc que per fer aquesta aplicació s’han utilitzat les dades electorals del 25N del 2012 considerant independentistes (CiU, ERC, CUP i SI) i unionistes (PSC, PP, C’s, PxC) i les seccions censals del 2011 – que poden ser variables. I de l’anàlisi de totes aquestes dades, ja que Catalunya té 5.046 seccions censals, apareix una Catalunya clarament independentista.

A més, l’autor d’aquesta primera cartografia censal ha penjat tota la informació a Google Earth, la qual cosa permet veure, a part del mapa genèric de Catalunya, les dades secció a secció. I, fins i tot, analitzar l’estat de l’independentisme a Catalunya per zones més concretes.

Per exemple, per primera vegada ara existeix un mapa detallat sobre l’estat de les forces de l’independentisme i l’unionisme a l’anomenat cinturó, en el qual s’aprecia Terrassa com a fortí sobiranista i Sabadell, com a gran ciutat d’un passadís que connecta el Vallès amb Barcelona.

Però, encara es pot afinar més, fins i tot, gràcies a la tasca de Belzunces, es pot analitzar la balança de forces en cada ciutat si aquesta té més d’una secció censal.

Per exemple, fent aquest experiment, es demostra, igual que passa a Barcelona, en general els nuclis històrics de les ciutats són independentistes encara que no ho sigui la majoria de la vila. Això passa per exemple a L’Hospitalet, Cornellà de Llobregat, El Prat del Llobregat o Santa Coloma de Gramenet.