divendres, 1 de març del 2013

espionatge : El Mundo assenyala Interior per la guerra bruta dels esborranys


La portada d'El Mundo del 16 de novembre on apareixia la informació
Els dos periodistes que van publicar el fals informe de la UDEF, segons el qual Mas i Pujol tenien comptes a Suïssa, declaren que va ser facilitat des del ministeri que encapçala Fernández Díaz
 
Albert Ribas
 
El fals informe de la UDEF que el diari 'El Mundo' va publicar durant la campanya electoral de les darreres eleccions catalanes, on s’acusava a Artur Mas, Jordi Pujol i altres càrrecs de Convergència i Unió de tenir comptes a Suïssa, va ser filtrat des del ministeri de l’Interior. Aquesta és la versió que els dos periodistes del diari madrileny, Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta, van declarar ahir davant del jutge responsable del cas.

Durant la seva declaració tots dos es van negar a revelar la font que va filtrar l’esborrany. Inda, però, va assegurar que la seva existència i el seu contingut “estaven confirmats per la policia” i que ho van verificar “amb altres fonts de la UDEF que van indicar que l’esborrany era autèntic, que la mateixa font ja era autèntica” i que “van tenir altres fonts del Ministeri de l’Interior”.

Per la seva banda, Urreiztieta va afirmar que l’esborrany va ser lliurat per un agent de la UDEF i que totes les fonts són de la mateixa unitat policial. Els periodistes van afegir que l’informe també va ser verificat per “alts càrrecs” del ministeri de l’Interior, liderat per Jorge Fernández Díaz. I no només això, sinó que també van informar al jutge que el fet que la policia negui l’existència de l’esborrany es deu al temor que els agents que van filtrar-lo siguin acusats de revelació de secrets.