divendres, 1 de març del 2013

Dret a decidir : Forcades: “La Constitució no pot estar per damunt de la voluntat popular”


La monja benedictina, Teresa Forcades
La monja benedictina defensa la consulta i afirma que els canvis socials “només vindran des de la base”
 
Manel Bosch
 
La monja benedictina, Teresa Forcades, ha lamentat avui els intents de l’Estat per atacar el procés sobiranista català. Forcades, que ha sigut entrevistada a TV3, ha recordat que la Constitució espanyola “no pot estar per damunt de la voluntat popular” i ha defensat que Catalunya decideixi democràticament el seu futur. En aquest sentit la religiosa ha subratllat que la carta magna espanyola es va canviar recentment per acontentar els requisits de les potències de la UE respecte l’endeutament estatal. “Es pot canviar”, ha insistit.

Forcades ha mantingut el seu discurs crític amb el capitalisme i ha destacat que “l’alternativa no vindrà des de dalt”. La teòloga ha argumentat que per tant els canvis es produiran “des de la base” i ha posat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca com a exemple.

Respecte els recents presumptes casos de corrupció, la monja benedictina ha valorat que “de corruptes sempre n’hi ha hagut, també a l’església” i ha apostat per fer èmfasi en les estructures que els permeten actuar, així com en les penes que se’ls han d’aplicar.

Elecció papal “poc democràtica i anacrònica”

Respecte la renúncia del Papa Benet XVI, Teresa Forcades ha valorat que el conclave que decidirà qui n’és el successor suposarà una elecció “poc democràtica i anacrònica”. Forcades ha lamentat que la dona mantingui un paper secundari a l’església catòlica i ha criticat el mandat del Papa emèrit, a qui ha retret accions com la d'acceptar el retorn dels lefrevians, un col·lectiu conservador contrari al Concili Vaticà II.