dijous, 14 de març del 2013

Espanya, un Estat de dret a mida de Bancs i Caixes i en contra la ciutadania

La justícia europea deixa en evidència el PP i el PSOE pel poder abusiu que han concedit a Bancs i Caixes amb la Llei hipotecària en perjudici de la ciutadania


ACN-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha sentenciat aquest dijous que la normativa sobre desnonaments de l'Estat espanyol no s'ajusta a la legislació comunitària i és abusiva. Els jutges de Luxemburg consideren que "la normativa espanyola, que impedeix al jutge que és competent per declarar abusiva una clàusula d'un contracte de préstec hipotecari suspendre el procediment d'execució hipotecària iniciat per una altra via, és contrària al dret de la UE". El govern espanyol assumeix que caldrà modificar la normativa hipotecària per complir la sentència del Tribunal Europeu. La PDA reclama una moratòria immediata dels desnonaments i qu e s'apliqui la llei amb efectes retroactius.
 Els governs del PP i PSOE són responsables de molt de patiment per afavorir Bancs i Caixes
La justícia europea respon així a la pregunta del Jutjat mercantil número 3 de Barcelona, després de la denúncia que un ciutadà marroquí desnonat per impagament de la hipoteca el 2011 va presentar contra CatalunyaCaixa. La sentència assumeix bàsicament els arguments de l'advocada general del TJUE, Juliane Kokott, que va dictaminar que les normatives europees exigeixen que els consumidors tinguin "un recurs legal eficaç per demostrar el caràcter abusiu de les clàusules del seu contracte de préstec que permeti que es pugui detenir un desnonament forçós". La llei espanyola, però, no té aquest "recurs legal" i una persona pot perdre la casa encara que al·legui abusos en el contracte de la hipoteca.


El Govern espanyol haurà de rectificar

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha assegurat aquest dijous que el seu executiu i el grup parlamentari del PP donaran via lliure a les modificacions legals necessàries per acatar la sentència del Tribunal de Justícia de la UE, que ha declarat que la norma hipotecària espanyola és "abusiva" i contrària al dret comunitari. En declaracions als passadissos del Congrés, Gallardón ha afirmat que tots els aspectes que s'han declarat contraris a la legislació europea seran "corregits". Per fer-ho, l'executiu de Rajoy preveu aprofitar la tramitació com a projecte de Llei de la ILP sobre desnonaments.

http://directe.cat/282596