dissabte, 2 de març del 2013

ERC exigeix que el Govern expliqui l’espoli constant d’Espanya

Junqueras:' Si no hi hagués acord en pressupostos que ningú es sorprengui, el Govern català ha d'explicar que qui decideix és el Govern espanyol'


Oriol Junqueras i Marta Rovira, durant el consell nacional d'ERC
© @acn
El president d'ERC, Oriol Junqueras, assegura que 'trobem a faltar que el govern de la Generalitat expliqui més i millor que les mesures que es prenen en detriment de les nostres necessitats com a país vénen imposades per la voluntat de l'Estat que és qui distribueix al seu criteri el sostre d'endeutament i els impostos que nosaltres paguem i no ens retornem'. Junqueras ha explicat que 'si la Generalitat pren decisions que afecten negativament les nostres institucions, les nostres corporacions i els nostres ciutadans i les pren unilateralment és evident que en un moment o altre aquestes decisions unilaterals hauran de ser avaluades pel Parlament i allà ens hi trobarem totes les forces polítiques'. 
 
"I tenim la percepció que el Govern de Catalunya ho expliqui prou? No la tenim

No la tenim i a més no la tenim casi gens. Casi ningú té la percepció que el Govern estigui explicant prou vegades i prou bé que el nucli de la decisió pressupostària el té el govern espanyol", ha recriminat. I ha donat dades, com per exemple, que la CCMA costaria només cinc dies del pressupost del Ministeri de Defensa. I que amb quinze dies, ha dit, no hi hauria retallada de la funció pública.

O ho expliquem o perdérem

Al seu parer, és "incomprensible" que els consellers no expliquin cada dia que la culpa de les retallades és de Madrid, i que a Catalunya hi hagi la percepció que el responsable dels ajustos és la Generalitat, cosa "contraproduent" per a la construcció dels consensos necessaris per tirar endavant la consulta. És en aquest punt que ha avisat que "qualsevol compromís d'ERC anirà associat indefectiblement a l'exigència que el Govern expliqui tantes vegades com calgui i tan bé com pugui quina és la realitat".

ERC acusa el govern espanyol de tenir "clares deficiències en l'àmbit democràtic"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha acusat aquest dissabte el govern espanyol de tenir "clares deficiències en l'àmbit democràtic", després que decidís portar al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania aprovada pel Parlament. Rovira ha defensat que el text només indicava quins són els principis que fonamenten la democràcia "aquí i arreu del món". "El govern espanyol no els pot posar permanentment en dubte perquè qui demostra que té clares deficiències en l'àmbit democràtic és ell", ha dit en roda de premsa, on ha avisat que cap tribunal, ni tan sols el TC, pot qüestionar aquests principis.