dimecres, 6 de març del 2013

El tinent d'alcalde del PP de Cardedeu té la imatge de les "Brigadas Blanquiazules" al Twitter

les "Brigadas Blanquiazules " són un grup d'aficionats radicals i ultres del RCD Espanyol amants d’exhibir simbologia d'ultra


 (ACN).- El segon tinent d'alcalde i regidor de Comerç i Turisme de Cardedeu, Jaime Gelada, té la imatge de les "Brigadas Blanquiazules" al seu compte de Twitter. Gelada, portaveu del grup municipal del Partit Popular, forma part de l'equip de govern de l'alcaldessa Calamanda Vila, de CiU, des del novembre del 2011. El regidor popular apareix al Twitter amb una fotografia amb la bandera espanyola i la inscripció "Keep calm and speak what you want". Les "Brigadas Blanquiazules" són un grup d'aficionats radicals i ultres del RCD Espanyol. Diversos membres d'aquest grup han estat condemnats per pertànyer a organitzacions racistes o nazis 
 

Jaime Gelada va entrar a l'equip de govern de l'alcaldessa Calamanda Vila, de CiU, el novembre del 2011, uns mesos després de les eleccions municipals. Va ser en el marc d'un pacte tripartit entre els 6 regidors de CiU, els 2 del PP i el regidor de Gent pel Canvi. Amb aquell acord, CiU deixava de governar en minoria i Gelada es convertia en segon tinent d'alcalde i regidor de Comerç i Turisme de la vila.

Condemnes per racisme

Diversos membres de les Brigadas Blanquiazules han estat condemnats per pertànyer a grups racistes o nazis, segons han confirmat des la ONG "Movimiento contra la Intolerancia". El president d'aquesta organització amb seu a Madrid, Esteban Ibarra, ha indicat que les "Brigadas Blanquiazules continuen actives" i que des de sempre han fet una "exhibició de simbologia d'ultra dretes".

Ibarra també alerta que aquest grup no està legalment formalitzat i que per tant no té cap tipus de responsabilitat davant les institucions.

D'altra banda, des del RCD Espanyol han explicat que les "Brigadas" no tenen cap relació amb el club i que els seus membres no disposen de cap lloc assignat a l'estadi de Cornellà- El Prat. A l'estadi de Montjuïc sí que tenien un lloc on seure.