dijous, 14 de març del 2013

El Parlament demana la substitució de Llanos de Luna


“Per la seva actitud hostil i la manca de respecte envers les institucions catalanes”







El ple del Parlament ha aprovat una moció d’ERC que demana al govern espanyol la substitució de la seva delegada a Catalunya, María de los Llanos de Luna, “per la seva actitud hostil i la manca de respecte envers les institucions catalanes”.
La moció sobre la defensa dels interessos del món local demana la dimissió de Llanos de Luna i rebutja “de manera expressa, totes aquelles accions, declaracions i actituds tendents a coercir la voluntat expressada pels plenaris municipals, ja que aquestes no fan cap favor a l’exercici de la democràcia”. Aquest punt s’ha aprovat per 86 vots a favor (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP), 27 en contra (PPC i C’s) i 20 abstencions (PSC).
També s’ha aprovat la resta de la moció, en què, entre d’altres, es rebutja l’avantprojecte de llei del govern espanyol sobre racionalització i sostenibilitat de l’administració local perquè “envaeix competències exclusives en matèria de règim local” -el punt s’ha aprovat per 106 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP) i 27 en contra (PPC i Cs)-.
Finalment, s'ha instat el Govern a incloure en els pressupostos per al 2013 un calendari aproximat de pagament dels deutes pendents amb els ens locals de Catalunya ─s’ha aprovat per 90 vots a favor (CiU, ERC i PSC), 40 en contra (PPC, ICV-EUiA i Cs) i 3 abstencions (CUP).
 
http://tinyurl.com/d24jq9u