dijous, 14 de març del 2013

El «Foreing Office» del Govern s'assessora amb ERC

El comandament de la política exterior de la Generalitat es reuneix discretament a la cambra catalana amb diputats republicans

 

Homs, Albinyana, Aragonès, Terradellas i Canals. Foto: QS/ND

Imatge prou gràfica la captada aquest dimecres al vespre al saló de passos perduts gris del Parlament de Catalunya. Tot el "Foreign office" del Govern reunit amb el diputat republicà Pere Aragonès, expert en furgar en les despeses luxoses de la diplomàcia espanyola.

La reunió va ser presidida pel mateix conseller de Presidència -qui té les competències d'exteriors-; Roger Albinyana, secretari d'Exteriors, la diputada solsonina Mireia Canals, la connexió parlamentària en la matèria així com Víctor Terradellas, el cervell de la política internacional de CDC, des de la secretaria de Relacions Internacionals.

Segons ha pogut saber Nació Digital, el Foreing Office manté un vincle molt fluït amb membres del ferro de la direcció d'ERC, és a dir, el nucli més pròxim a Oriol Junqueras forjat quan aquest era eurodiputat. A més, d'Aragonès, el diputat i alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, com a secretari general de l'ALE, la mateixa Marta Rovira o l'ex-assessor a Brussel·les d'en Junqueras, Jordi Bacardit, ara assessor del cap de l'oposició. Una de les connexions és Albert Royo, que ja havia treballat al Govern durant el tripartit, i ara ha estat nomenat director del Diplocat, la diplomàcia catalana que gairebé treballa clandestinament.   

http://www.naciodigital.cat/noticia/52755/foreing/office/govern/assessora/amb/erc