dissabte, 23 de març del 2013

Dret a decidir Experts de primer nivell s'incorporen al Consell per a la Transició Nacional

Salvador Cardús, Pilar Rahola, Ferran Requejo, Germà Bel, Carles Boix i Núria Bosch, entre els especialistes que assessoraran per la consulta (segueix boicot a SI no son ni Hector Lopez Bofill ni Alfons Lopez Tena)


Lluís Bou
El Consell per a la Transició Nacional incorporarà experts de primer nivell, que assessoraran en el dret a decidir i la preparació de la consulta sobre la independència. El Singular ha tingut accés a la llista definitiva de membres, molt plural, que són els següents:

Enoch Albertí, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona; Germà Bel, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, expert en infraestructures i exdiputat del PSC; Carles Boix, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Princeton (EUA) i membre del col·lectiu Wilson; Núria Bosch, catedràtica d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona i exassessora del conseller Antoni Castells; Salvador Cardús, professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i periodista, i Àngel Castiñeira, director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica i del Departament de Ciències Socials d’ESADE-URL.

També en formaran part Francina Esteve, professora titular de Dret Internacional de la Universitat de Girona; Joan Font, empresari; Pilar Rahola, periodista i escriptora; Josep Maria Reniu, professor de Ciència Política de la Universitat de Barcelona; Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la Universitat Pompeu Fabra, i Joan Vintró, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona.
 
Després de Setmana Santa

El president de la Generalitat, Artur Mas, signarà la setmana vinent la resolució en què nomena 13 dels 15 membres del Consell, que a més estarà presidit pel director de l'Institut d'Estudis Autonòmics, Carles Viver Pi-Sunyer. Es constituirà formalment després de la Setmana Santa, i es dedicarà a assessorar el govern, també en allò referent a l'actuació internacional del procés sobiranista. És una mostra evident que el govern no ha variat la seva ruta sobiranista, tot i les lectures interessades que s'han fet de la voluntat de diàleg expressada pel govern.
 
El Consell per a la Transició Nacional estarà adscrit al Departament de la Presidència, que dirigeix Francesc Homs, coordinat d'acord amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega. I els membres de l'organisme no rebran remuneració.