dijous, 7 de març del 2013

CiU fa un pas per fer fora Albiol de la batllia de Badalona

Planteja a PSC i a ICV-EUiA la possibilitat de presentar una moció de censura


L'oposició a l'Ajuntament de Badalona comença a negociar formalment per temptejar la possibilitat d'un govern alternatiu al del PP. Per tant, s'obre la via de la moció de censura contra el batlle, Xavier Garcia Albiol, després dels rumors d'aquestes últimes setmanes al consistori. El grup municipal de CiU a Badalona, que fins ara s'havia mostrat menys predisposat a aquesta opció, fa un pas endavant i exposarà aquesta possibilitat als altres dos grups de l'oposició: el PSC i ICV-EUiA.
Segons l'ACN, el president de CiU a Badalona, Ferran Falcó, donarà els detalls de la proposta en una conferència de premsa avui al punt de migdia.
'La nostra intenció és de parlar la setmana de la possibilitat de plantejar una moció de censura; nosaltres sols no podem presentar-la', ha explicat Falcó a Europa Press. I ha recordat que perquè reïxi calen catorze vots a favor, i CiU tan sols hi té quatre representants.
Falcó vol 'canviar el model de govern actual' i creu que Albiol es troba en una situació de blocatge: 'Fa un any i mig que malda per arribar a acords amb l'oposició, però ara és en un carreró sense sortida i ja no pot gestionar el dia a dia de la ciutat.'

Els regidors a l'ajuntament

A l'Ajuntament de Badalona, el PP és el grup majoritari, amb 10 regidors; el PSC n'hi té 9; CiU, 4; ICV-EUiA, 3; i hi ha un regidor, David Gómez, no adscrit a cap grup. Gómez formava part del grup del PP, i va dirigir la cartera de Serveis Socials del consistori, fins que va ser destituït per haver extorquit comerciants.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4092298/20130307/ciu-pas-fora-albiol-batllia-badalona.html