dilluns, 4 de febrer del 2013

La fiscalia demana al TSJC la imputació d'Oriol Pujol Ferrusola . Oriol Pujol assegura que «ningú no s'embolcallarà amb la senyera»


El secretari general de CDC assegura que no li ha estat notificada la voluntat de la Fiscalia d'imputar-lo en la trama de les ITV. Obre la porta a plegar si la imputació es confirma per evitar fer nosa a la transició nacional



O.Pujol, aquest migdia a la roda de premsa posterior al CEN. Foto: QS/ND

"A Convergència tenim clar l'efecte mediàtic de la consideració d'imputat, i tenim clar que ningú no farà nosa al procediment nacional liderat per aquesta formació". Aquesta ha estat la primera valoració del secretari general de CDC, Oriol Pujol, escassos 20 minuts després que la Fiscalia hagi anunciat aquest migdia que demana la seva imputació en el cas de la trama de l'ITV. Una advertència que ha resumit amb una frase prou clara: "Ningú no s'embolcallarà amb la senyera" deixant la porta oberta sobre el seu futur polític al partit a la seva virtual imputació.

Pujol ha tornat a negar qualsevol relació amb els fets i espera la imputació per "poder defensar-se". "No puc anar més enllà del que vostès han publicat perquè a mi personalment no m'han comunicat res", ha sentenciat Pujol. En aquest sentit s'ha lamentat la indefensió de la seva situació, perquè "la imputació no és ni una culpabilitat, ni una condemna exprès" tot i que considera que és una condemna mediàtica.

"Ni mediàticament ni judicial el meu cas o els d'altres de CDC no faran nosa al procés endegat per aquesta formació, ningú s'embolcallarà amb la senyera però tampoc ningú no la perjudicarà", ha sentenciat Oriol Pujol que ha posposat la seva decisió de plegar, deixar el càrrec temporalment o continuar quan sàpiga els termes de la seva imputació i els efectes que se'n puguin derivar. "La decisió en cada cas anirà associada a la possibilitat que el procés vagi endavant", ha reblat.

"Tot el que està passant no és casual", ha advertit Pujol volent assenyalar motivacions externes a les del cas, com ara, el procés sobiranista engegat a Catalunya. "Alguns es pensen que escapçan a algú podran aturar-lo i no és així", ha avisat el líder de CDC afegint un perspicaç "hem de ser aguts".