diumenge, 10 de febrer del 2013

La Caixa, de la hipoteca Camacho a la hipoteca Urdangarin/Borbó

La Caixa s’especialitza en hipoteques per a privilegiats, segons el sumari del cas Urdangarin l’entitat que presideix Isidre Fainé va concedir una hipoteca a interès zero durant 4 anys

 Fa mesos van parlar d’una hipoteca estrella per a la líder del PP Alicia Sánchez Camacho, ara segons publica “El Confidencial”, una hipoteca encara en millors condicions li va ser concedida a Iñaki Urdangarin i Cristina de Bordó per un import de 5 milions d’euros i amb interès zero durant els primers 4 anys, per la resta del crèdit un interès privilegiat d’Euribor més mig punt. Aquest crèdit “estrella” els hi va ser concedit per la compra del famós palauet de Pedralbes l’any 200,  malgrat que Urdangarin va declarar que tant sols ingressava 36.000.-€, sense cap mena de dubte La Caixa va concedir una veritable hipoteca “estrella” a la que la majoria de mortals no tenen accés.

 

Hipoteca sense cap comissió d’estudi, ni d’obertura, “Hipoteca Urdangarin/Borbó”

Segons el sumari del jutge Castro les dades de l’hipoteca són veritablement per a privilegiats, cap cost d’estudi, ni d’obertura ni de disponibilitats, amb una carència excepcional de 4 anys,  un interès excepcionals d’Euribor més mig punt i un pagament específic desglossat  de la següent manera: del 2008 al 2018 pagament de 100.000.-€ anuals, del 2019 al 2028 pagament de 200.000.-€ anuals i del 2029 al 2033 data final, la suma anual de 300.000.-€.

La Caixa nega el tracte de favor, però a les seves oficines neguen aquesta “Hipoteca Estrella”

Fonts de l’entitat catalana neguen cap tracte de privilegi però la veritat és que aquest model d’hipoteca concedida a Urdangarin/Borbó o a Sánchez Camacho no és troba a les diferents oficines de La Caixa.

La Caixa hauria  de donar explicacions

Mentre molts ciutadans pateixen la crisi i els desnonaments sense pietat per part de les entitats financeres aquests tractes de favor cap a persones amb poder provoquen indignació. Mentre uns tenen privilegis altres pateixen la duresa de les negociacions i de les actituds de prepotència a l’hora de renegociar les condicions inassolibles de les seves hipoteques, és hora d’exigir explicacions a La Caixa.

La Caixa al servei de la societat catalana, no al servei dels privilegis d’uns pocs

Cal exigir responsabilitats per aquestes actituds i per el procés d’espanyolització i allunyament de la societat catalana i del Govern del nostre país, prou d’aquest procés d’espanyolització que venim denunciant des del directe!cat i que pot acabar que ens quedem sense l’única caixa que ens queda.