dijous, 7 de febrer del 2013

Front català a Brussel·les per defensar l'acció exterior de Catalunya


Tots els eurodiputats catalans excepte els del PP han fet front comú a Brussel·les per defensar la representació exterior de Catalunya davant de la proposta del ministre d'Exteriors i Cooperació espanyol, José Manuel García-Margallo, d'integrar les delegacions autonòmiques dins del paraigües de les ambaixades espanyoles.
Font: ACN � Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (BNG en representació d'ERC) han preguntat a la Comissió Europea si la proposta de Margallo no atempta contra "els principis de subsidiarietat i proporcionalitat".

Els eurodiputats han presentat la pregunta a la Comissió Europea i han recordat que, donada la importància de les polítiques europees, totes les comunitats autònomes espanyoles, llevat de Castella-la Manxa i Astúries, disposen d'oficines de representació davant la UE. "De fet, això no és un fet característic d'Espanya, ja que només a Brussel•les hi ha més de 250 oficines regionals de tota Europa, com ara Gales, Escòcia o Flandes" han subratllat.

http://www.tribuna.cat/noticies//front-catala-a-brusselles-per-defensar-laccio-exterior-de-catalunya-07-02-2013.html