dijous, 7 de febrer del 2013

El fiscal general de l'Estat veu indicis per investigar el cas Bárcenas "fins al final"


Torres-Dulce diu que la Fiscalia Anticorrupció dissenyarà "amb la màxima celeritat" una estratègia per aclarir els fets
Logronyo


El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha assegurat aquest dijous que hi ha "indicis" per continuar la investigació del cas Bárcenas "fins al final", per tal d'aclarir l'existència de "possibles fets delictius". Ho ha dit en declaracions als periodistes a Logronyo, després de signar un acord amb el president de La Rioja, en què ha afegit que no creu que "hi hagi ningú, a hores d'ara, que no desitgi que aquests fets s'aclareixin pel bé de tots els implicats, el mateix estat de dret, la necessitat que hi hagi confiança en l'administració de justícia i la classe política".
El fiscal Torres-Dulce ha subratllat  que, després de les proves fetes fins ara, la Fiscalia Anticorrupció dissenyarà "amb la màxima celeritat" l'estratègia per aclarir els fets en aquest afer.
Torres-Dulce ha informat que el ministeri Fiscal no anticiparà cap diligència que pugui comprometre el futur de les act
uacions, i ha dit que correspon a la Fiscalia Anticorrupció informar, sempre que "no perjudiqui la discreció que ha de presidir qualsevol actuació judicial i, en particular, la del ministeri Fiscal".
Respecte a la prova pericial cal·ligràfica feta ahir sobre les notes manuscrites de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, Torres-Dulce ha indicat que encara no hi ha resultats, ja que "la justícia ha d'anar ràpida, però no extremadament ràpida. Ahir es va formar un cos d'escriptura que ha passar al perit cal·lígraf", ha conclòs.
Torres-Dulce ha apel·lat a la prudència, ja que la investigació es troba en una fase prèvia, i ha insistit que la valoració de les proves la farà el ministeri Fiscal.


http://www.ara.cat/politica/Fiscal_general_de_l-Estat-Eduardo_Torres_0_861514008.html