dilluns, 4 de febrer del 2013

El “Financial Times” veu Espanya podrida


El diari britànic considera que a Espanya gairebé totes les seves institucions, des de la monarquia fins al poder judicial, mostren signes de putrefacció


Les explicacions i resolucions del president espanyol, Mariano Rajoy, de dissabte en resposta als suposats pagaments del cas Bárcenas no han convençut. Avui l’editorial del Financial Times fa caure una mica més la credibilitat d’Espanya a nivell internacional assegurant que  "Espanya segueix lluitant contra la crisi econòmica més punyent de l'era democràtica, en un moment en què gairebé totes les seves institucions, des de la monarquia fins al poder judicial, mostren signes de putrefacció”, i reclama una investigació exhaustiva, transparent i independent dels suposats comptes de Bárcenas. ni el govern ni el país pot permetre cap cosa inferior ", conclou l’editorial. 

Rajoy, credibilitat zero

El diari càrrega durament contra  el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, pel cas Bàrcenas i considera que  "S'enfronta a la batalla de la seva vida, i reclama que el govern espanyol arribi al fons de l’assumpte, “per ara no provat, si vol sobreviure". En l’editorial qualifica d 'insuficient i superficial l'auditoria interna  presentada dissabte, igual que les explicacions Rajoy i posa en dubte la mesura de publicar al web de la Moncloa la declaració d ela renda i de patrimoni perquè "no podran provar els pagaments secrets en efectiu".