dimecres, 6 de febrer del 2013

Duran i Lladre : “Si estigués imputat, jo dimitiria”

El líder d'Unió evita respondre què hauria de fer CiU amb els càrrecs imputats en casos de corrupció i considera que és una decisió personal i “que cadascú ha de saber què fer en cada moment”

Reclama la presumpció d'innocència en casos com el d'Oriol Pujol en el cas de les ITV i aposta per pactar una actuació unitària dels partits davant aquests casos

06/02/13 10:19 - barcelona


El líder d'Unió i portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha evitat pronunciar-se sobre què hauria de fer CiU amb els càrrecs imputats en casos de suposada corrupció, assegurant que és una decisió personal que “cadascú ha de saber què fer en cada moment”. “Jo, si estigués imputat, dimitiria”, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, remarcant que, sobretot en aquests moments, s'apartaria dels càrrecs que ocupa en el partit fins que es confirmés la seva innocència. També ha considerat que un imputat no hauria d'entrar mai en unes llistes electorals i si ja és diputat, ha insistit que “jo ho deixaria córrer durant un temps”.
Amb tot, Duran ha reiterat el discurs que fa dies repeteixen diferents dirigents de CiU, entre els quals el mateix Artur Mas, en què l'important seria que els partits polítics pactessin de forma unitària com actuar en aquests casos i fer-ho tots de la mateixa manera. També ha recordat que un imputat “no és un apestat” i ha reclamat la presumpció d'innocència, en concret, pel que fa al cas ITV i Oriol Pujol, i també pel que fa a Mariano Rajoy.
Pel que fa al cas Pallerols, Duran ha insistit que no ha dimitit perquè la sentència nega que hi hagi hagut finançament irregular d'Unió, sinó que se'n va beneficiar “sense saber-ho” i que, ha recordat, el partit retornar tots els diners que va rebre, que ha considerat que eren “minúcies”.
Durant també ha criticat els polítics, entre els quals Alícia Sànchez-Camacho i María Dolores de Cospedal, que haguessin demanat la seva dimissió. “Jo mai he demanat la dimissió d'un tercer. I demanant la meva acabem pagant-ho tots, ho pagarà la política”, ha considerat. De fet, ha considerat que els ciutadans senten “angoixa indignació” davant tots els casos de corrupció que estan esquitxant en els últims mesos els diferents partits polítics.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/617247-duran-si-estigues-imputat-jo-dimitiria.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui