divendres, 25 de gener del 2013

UDC va lucrar-se desviant subvencions de Treball


Així ho confirma la sentència del "cas Pallerols", que els condemnats han conegut avui

 

 
Fidel Pallerols, tres càrrecs d'Unió i del departament de Treball, sortint aquest divendres de l'Audiència de Barcelona on ha recollit la sentència del cas. Foto: Elisenda Rosanas.

La sentència de l'anomenat "cas Pallerols" constata que Unió Democràtica de Catalunya (UDC) va lucrar-se a través del desviament de subvencions del Departament de Treball a empreses de formació ocupacional propietat de Fidel Pallerols. Els diners, en comptes de servir per formar aturats, van anar a parar a les arques d'Unió (uns 200.000 euros), a comprar material informàtic i d'oficina (39.000 euros) i a pagar nòmines (158.000 euros) de personal que teòricament treballava per les empreses de Pallerols, però que en realitat ho feia per Unió.

Els condemnats han acudit aquest divendres al matí a l'Audiència de Barcelona a recollir la sentència, que confirma, punt per punt, l'acord assolit entre la fiscalia, l'Advocacia de l'estat, la Generalitat, les defenses i Unió. Així, l'empresari andorrà Fidel Pallerols i tres càrrecs d'Unió i del departament de Treball no entraran a presó, però hauran de pagar, conjuntament amb UDC, 380.000 euros d'indemnització i una multa de 250.000 euros. Vicenç Gavaldà, exsecretari d'organització d'UDC, ha dit que li sabia "greu" que Josep Antoni Duran Lleida no hagués anat a recollir la sentència també.

Després de l'acord arribat 'in extremis' el passat 8 de gener, la sentència calca tots els punts de l'acord i confirma les penes sol·licitades per la fiscalia i les acusacions i acceptades pels acusats i les defenses. Aquest divendres estaven citades totes les parts per recollir la sentència en persona i així ho han fet els quatre condemnats, Pallerols, els germans Vicenç i Lluís Gavaldà i Santiago Vallbé. Alguns han fet el breu tràmit acompanyats dels seus advocats respectius o persones properes.

En sortir del Palau de Justícia de Barcelona, cap d'ells ha volgut fer declaracions als mitjans, excepte Vicenç Gavaldà, antic secretari d'organització del partit, que només ha dit: "Em sap greu que en Duran no hagi vingut a recollir això també."
 
 
PD: Els diners van anar a parar a les arques d'Unió. i Duran i Lladre no sap res?