dijous, 31 de gener del 2013

Serà cert el que publica "El Mundo?" Felip Puig abandona el sobiranisme, segons El Mundo

El diari assegura que el conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig, cedeix a les pressions dels lobbys empresarials i diu en privat que el camí emprès per Mas “en les actuals circumstàncies és una bogeria”


En la seva creuada contra “el desafio nacionalista”, el diari ha vist en el posicionament fet públic per la gran patronal, a favor d’evitar un xoc de trens, un filó a explotar i explica amb pels i senyals com els lobbys empresarials han llançat una “ofensiva intensa, per frenar en sec el projecte sobiranista del president Mas”. El diari ha batejat com “la contesta interna” els moviments dels loobys empresarials catalans contraris a la sobirania de Catalunya i, intoxica que alguna cosa queda, ha afegit el conseller Felip Puig dins les seves files. L’article mostra uns “capos” del lobby empresarial català que no s’aturen davant res per fer valer els seus interessos.
 
Activitat frenètica dels lobbys empresarials per teixir una operació per frenar Mas

És una evidència que no cal que ens expliqui El Mundo, que els lobbys de poder estan treballant en contra l’acord CiU-ERC des del minut zero. El diari però aporta dades com que el president de la CEOE, Joan Rosell, també estaria pilotant  una operació destinada a frenar la deriva sobiranista de Mas a Catalunya i que l’estratègia d’aquests lobbys ha consistit a restar suports al sobiranisme entre els empresaris més petits i animar els partits no independentistes a buscar una alternativa al Govern de Mas.

 IESE i ESADE imparteixen la doctrina unionista

Segons el diari, les escoles de negocis IESE i ESADE s’han sumat als lobbys i  estan jugant un paper essencial fent pedagogia per convèncer a emprenedors, gestors i petits empressaris –els grans sembla que ja els tenen convençuts-  que a Catalunya li anirà molt millor amb Espanya.
 

La patronal del bracet dels sindicats per rebentar el procés

El Mundo destapa la feina dels lobbys empresarials i explica que també s'han reunit amb representants d'Unió, del PSC i dels sindicats per fer tot el possible per “aïllar Mas i buscar alternatives menys lesives per als interessos de Catalunya”, i que UGT ja li ha fet saber a la patronal catalana el seu desacord amb la deriva independentista de Mas, i CCOO està en procés de decisió –estan mal informats, CCOO ahir mateix va anunciar que s’alinea amb la tesi del PSC-, per tant un més al sac.

Comissaris europeus convidats per lobbys de poder per explicar a l’empresariat el desastre que suposaria la independència

Diu El Mundo que tots els comissaris europeus que han visitat Catalunya recentment “han estat convidats per la cúpula patronal a xerrades discretes amb empresaris i membres de CiU perquè, de primera mà, els convencin que la independència conduiria automàticament a la sortida de la UE i de l'euro”.

Si es trenca CiU els empresaris aposten per Unió

L’article desvetlla que el que realemnt agradaria als  empresaris és l'anomenada sociovergència, però si el president de la Generalitat segueix enrocat no es descarta una ruptura de la coalició, i evidentment, els empresaris apostarien clarament pel partit de Duran.

Les pressions dels loobys empresarials dobleguen Felip Puig

Continua l’article assegurant que la pressió ja ha comença a donar resultat, “fins al punt, que un dels més destacats líders independentistes de Convergència, el conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig, ha comentat en privat a les fonts consultades que el camí emprès per Mas “en les actuals circumstàncies és una bogeria””.

Pressions dels lobbys en  l’entorn familiar del president, però Mas enrocat

Segons el diari, malgrat que els lobbys han mantingut converses privades amb Mas, ha estat impossible convèncer-lo que liquidi els pactes amb Oriol Junqueras i deixi de banda la deriva independentista. Fins i tot les pressions sobre familiars de Mas, per tal que entre tots “contribuïssin a moderar les seves posicions” han estat en va.