divendres, 25 de gener del 2013

Rajoy demana a l'advocat de l'estat si cal recórrer contra la declaració de sobirania


Vol saber els efectes jurídics que tindria portar-la al Tribunal Constitucional


El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es planteja quina és la millor manera de desactivar la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya i, per tant, el procés d'autodeterminació. Si ahir quan va arribar al Perú, on es en viatge oficial, va dir que la declaració no tenia cap mena de valor, ara ha decidit d'encarregar a l'advocacia de l'estat que analitzi la possibilitat de portar el text al Tribunal Constitucional, per més que no sigui pas una llei.
El consell de ministre d'avui aprovarà d'enviar el text als advocats de l'estat, perquè analitzin les conseqüències jurídiques que tindria no portar la declaració de sobirania al TC, i les que tindria el fet de portar-lo.

Mentrestant, el procés continuarà fent camí, i la setmana que ve entrarà de nou al parlament la llei de consultes, que hauria de permetre, un cop aprovada, de convocar una consulta no vinculant sobre la independència. En aquesta consulta, tal com van explicar ahir el conseller de Presidència, Francesc Homs, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, podrien votar els majors de setze anys empadronats, tinguin la ciutadania que tinguin.

Aquesta seria l'opció si, tal com es preveu, el govern espanyol no accepta de permetre que la Generalitat convoqui un referèndum vinculant.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4077381/20130125/rajoy-demana-ladvocat-lestat-cal-recorrer-declaracio-sobirania.html