divendres, 25 de gener del 2013

Rajoy “agilitza” el procés pel dret a decidir


Encarrega a l'advocacia de l'Estat un informe sobre la declaració de sobirania per si el Parlament l’utilitza en el preàmbul d’una llei ja tenir el recurs pel TC a punt


El Govern espanyol  s’anticipa, Mariano Rajoy ha decidit demanar a l'advocat de l'Estat un informe sobre la declaració sobiranista, tot i que creu a priori que la declaració no es pot recórrer al Tribunal Constitucional perquè no té naturalesa jurídica, el president espanyol es vol assegurar que la seva actuació no pot comportar conseqüències en el futur. En cas que el text formés part del preàmbul d’una llei de consultes el Govern espanyol ja tindria el recurs preparat, el que agilitza el full de ruta pel dret a decidir, ja sigui a través d’un referèndum o d’eleccions plebiscitàries tal i com anunciava ahir Oriol Junqueras.
 
Rajoy veu la llum en el trajecte d'avió que va de Lima a Santiago de Chile

Precisament aquest dijous, en una compareixença sense preguntes a Perú, Rajoy  va afirmar que la resolució "no serveix per a res", i des de la Moncloa es creu que la declaració de sobirania no té cap efecte jurídic i que per tant no pot ser objecte d'un recurs davant el Tribunal Constitucional, però el president espanyol prefereix assegurar-se que no té derivades que no han estat contemplades fins ara i que podrien comportar conseqüències en el futur.


El Govern espanyol amaga la preocupació i la irritació per la declaració sobiranista que sí va demostrar el PPC
Malgrat assegurar que Catalunya no els treu la son les reaccions, encara que contingudes, i la reacció dels mitjans de la caverna, parlen d’una altra cosa.
L'executiu espanyol ja va reaccionar a la declaració aquest mateix dimecres per boca del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, que va advertir que el govern espanyol "no permetrà mai" una consulta a Catalunya que no s'ajusti plenament a la legalitat espanyola, i va afegir que una Catalunya independent patiria una severa recessió econòmica i no podria accedir a la UE.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, també va fer referència aquest dijous a la declaració de sobirania i va apuntar que el seu govern "adoptarà les mesures necessàries per complir i fer complir la Llei" a Catalunya. "No fa falta dir més alt ni repetir-ho", va dir.
http://directe.cat/273498